Morgen tijdens het luchtalarm start actie tegen discriminatie en uitsluiting #ikstahierbuiten

In opinie op 06-04-2014 | 19:58

Op maandag 7 april, tijdens het luchtalarm, gaan door heel het land Nederlanders naar buiten. Hiermee maken zij een statement tegen uitsluiting en discriminatie.
Het initiatief is opgezet door drie kunstenaars, een socioloog en twee studenten. Het heeft al uit veel hoeken aandacht getrokken op sociale media, op regionale nieuwszenders en bij politieke partijen.

Ook kerken en moskeeën doen aan de actie mee. Zo verspreiden meerdere moskeeën de boodschap in het gebed op vrijdag middag. Door diverse kunstenaars zijn affiches ontworpen die voor de ramen hangen van mensen die het initiatief ondersteunen.

De initiatiefnemers hebben een tweeledig doel. Allereerst willen zij een gezicht geven aan in de maatschappij levende zorgen over uitsluiting en discriminatie. Ten tweede hopen zij dat op 7 april buiten een debat ontstaat: “Wij gaan dan buiten staan. Eerst in stilte. En hopelijk ontstaat er daarna een gesprek. Wij staan dan buiten, tégen uitsluiting en vóór verbinding. Samen met Henk, Ingrid, Fatima, Mohammed en alle andere Nederlanders”, aldus de initiatiefnemers.” We gaan niet naar het Binnenhof of het Malieveld met een massa gelijkgestemden, maar we staan buiten in de samenleving, waar we gezamenlijk aan oplossingen moeten werken voor de problematiek waarvoor je de ogen niet kunt sluiten.” De initiatiefnemers, inmiddels bijgestaan door een actief sociaal media netwerk en volgers op facebook, verzetten zich tegen verschillende vormen van uitsluiting. Ze hopen dat na het gesprek vooroordelen over Marokkanen, PVV-stemmers, linkse of rechtse politici worden vervangen door interesse over en weer.

Zie ook de facebookpagina Ik sta hier buiten

Bron: Nieuwwij

  Tweets met hashtag #ikstahierbuiten

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


 


Meer over actie, discriminatie, uitsluiting.

Delen: