Minster Asscher wil discriminatie op Twitter en Facebook tegengaan

In opinie op 09-09-2015 | 08:47

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) wil in oktober een expertmeeting organsieren om discriminatie op sociale media als Twitter en Facebook tegen te gaan.

Dat liet hij woensdag weten tijdens een debat over discriminatie in de Tweede Kamer. De minister wil Facebook en Twitter ook voor deze bijeenkomst uitnodigen.

Het is niet de bedoeling van Asscher om de vrijheid van meningsuiting in te perken. Kritiek op de islam of op de integratie mag volgens hem niet worden verward met discriminatie.

In het debat wilden vooral de PvdA en de SP dat het kabinet discriminatie en racisme op internet veel actiever gaat bestrijden. De VVD is daar tegen. Ook D66 vindt dat de overheid terughoudend moet blijven, maar wil wel dat het makkelijker wordt om aangifte te doen tegen discriminatie of daar melding van te maken.

Meer op nu.nl

 

Meer over discriminatie op dit blog hier


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!Meer over asscher, discriminatie, facebook, sociale media, twitter.

Delen: