Meltem Kaya: "Het is tijd voor een nieuwe koers in Amsterdam"

In opinie op 16-03-2014 | 08:52

De laatste dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart verschijnen op Republiek Allochtonie verschillende artikelen over de verkiezingen, waaronder schriftelijke interviews met enkele, voornamelijk Amsterdamse kandidaten.

Meltem Kaya staat 12e op de lijst van D66 in Amsterdamse.

Waarom moeten we op u en uw partij stemmen? 

Het is tijd voor een nieuwe koers in Amsterdam. Op 19 maart, bij de gemeenteraadsverkiezingen, hebben we een unieke kans om het in Amsterdam anders te gaan doen. Investeren in goed onderwijs. Een dak boven je hoofd of je nu student of starter bent of meer ruimte wilt voor je gezin. En we gaan de stadsschuld van 5.5 miljard aanpakken. Dat is wat Amsterdammers vragen, dat is waar Amsterdammers recht op hebben en dat is waar D66 voor staat.

Ook vind ik het belangrijk dat er een Amsterdam is waar echt iedereen zichzelf kan zijn en zijn leven kan leiden zoals hij zij wil. Ik zie het bestaan van verschillende culturen in de stad als een verrijking. D66 maakt zich hard voor een stad waarin iedereen recht heeft op een eigen identiteit, gebruiken en gewoonten. En naast het Nederlands, ook op de eigen taal.

Wat hoopt u de komende 4 jaar te bereiken?

Allereerst moet D66 natuurlijk zo groot mogelijk worden. We gaan ons de komende jaren zeker inzetten voor meer ruimte voor mensen met een middeninkomen op de Amsterdamse woningmarkt. Voor betere schoolgebouwen en we investeren in de kwaliteit van leraren. Ook pakken we de Amsterdamse schuld van 5.5 miljard aan. We betalen nu 150 miljoen euro rente per jaar. Dat geld had je ook kunnen investeren in Zorg en onderwijs.

Waarop kan wat u betreft de komende 4 jaar bezuinigd worden?

D66 wil naar een flexibele en moderne gemeente. De gemeente heeft per inwoner de meeste ambtenaren van Nederland. De gemeentelijke ICT is dubbel zo duur als in de gemiddelde Nederlandse gemeente. En de gemeente Amsterdam heeft ook veel dure kantoren in de binnenstad. Door die naar de randen van de stad te verplaatsen kan er veel worden bespaard.

Wat moet er volgens u gebeuren om de enorme werkloosheid onder niet-westerse jongeren op te lossen?

Via het onderwijs moeten we de kansen op een baan vergroten. Het klinkt makkelijk, maar dat is het natuurlijk niet. Het gaat erom dat we aansluiting van de schoolklas naar de werkvloer verbeteren. Dat betekent dat jongeren worden opgeleid voor werk waar veel vraag voor is en veel praktijkervaring opdoen. Daarnaast moeten discriminatie bij het solliciteren keihard aanpakken.

Op welke website kunnen we meer informatie over u vinden?

http://d66amsterdam.nl/mensen/meltem-kaya/

http://www.meltemkaya.nl

Twitter: https://twitter.com/Meltem__Kaya

 


Meer over de gemeenteraadsverkiezingen op dit blog hier

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen 


Meer over #gr2014, amsterdam, d66, meltem kaya.

Delen: