Massa-immigratie

In opinie door Peter Breedveld op 14-10-2011 | 14:43

Tekst: Peter Breedveld

De massa-immigratie is niet de schuld van links, maar van rechts, betoogt PvdA-Kamerlid Martijn van Dam in de Volkskrant. De PvdA wilde in de jaren zestig de Marokkaanse en Turkse gastarbeiders zelfs helemaal niet!

Een leuke opsteker voor Achmed en Fatima, dat ze door nota bene de Partij van de Allochtonen op het offerblok worden gelegd om de gunst van Henk en Ingrid te winnen. Niet zolang geleden zag een beetje PvdA’er een allochtoon als een mooie photo-opportunity, tegenwoordig willen ze bij de PvdA nog niet dood worden gevonden naast een allochtoon. In een land waar een minister het boetekleed aan moet omdat hij immigranten als een ‘verrijking’ ziet, ben je als politicus beter af als je betrapt wordt terwijl je, net je gulp dichtritsend, een illegaal bordeel verlaat.

Is het nodig iemand ‘de schuld’ te geven van de aanwezigheid van immigranten? Nee, Nederland is altijd beter geworden van immigranten, al vanaf de Romeinse tijd. In de Gouden Eeuw profiteerde Nederland van het materiële én intellectuele kapitaal dat immigranten, veelal op de vlucht voor de intolerantie in hun land van herkomst, meenamen.

Ook vandaag de dag vormen immigranten één van de pijlers van de economie. Ze kosten de samenleving een dikke zeven miljard, zoals onderzoeksbureau Nyfer in opdracht van de PVV voorrekende, maar ze brengen ook veel op.

De kinderen van de Turkse gastarbeider, die al sinds de jaren negentig werkloos is, hebben gestudeerd en vonden een goede baan, en brengen een veelvoud op van wat hun vader kost. Veel verpauperde wijken in Nederland zijn gered door allochtone middenstanders. Niet-westerse allochtonen hebben samen een besteedbaar inkomen van rond de tien miljard, dat grotendeels in het Nederlandse bedrijfsleven wordt besteed.

Het wordt wel eens vergeten, maar ook allochtonen betalen belasting. Vele miljarden bij elkaar, en dit gaat alleen nog maar over geld, niet over de bijdrage van niet-westerse allochtonen in de vorm van schrijvers, kunstenaars, entertainers, wetenschappers en Prem Radhakishun. De Nederlandse keuken heeft weinig meer van doen met kapotgekookte spruitjes en maïzenapapjes dankzij niet-westerse immigranten.

En wie dat laatste niet op waarde weet te schatten, is een vreugdeloos geval.

Volgens van Dam was de PvdA tegen massa-immigratie omdat de banen van autochtone medewerkers daardoor in gevaar zouden komen. Dit is aantoonbare onzin. Als er al sprake zou zijn van een ‘crowding-out’ effect, is dat bij migranten onderling. Bijvoorbeeld bij de Polen, die nu uit de markt worden gedrukt door de goedkopere Roemenen en Bulgaren.

Nu zijn er wel problemen met immigranten, die vooral te maken hebben met de slechte integratie van een deel van hen. Die problemen zijn de schuld van rechts. Het was namelijk Ruud Lubbers – de no-nonsense-premier die in de jaren tachtig de kaalslag in de sociale sector inzette -, die moslims in hun eigen allochtone zuil liet gaarkoken, met hun eigen cultuur en hun eigen taal. Lubbers liet zich daarbij leiden door een rapport van cultureel-antropoloog Rinus Penninx waarin de moslimimmigranten sociaal-economische gelijkheid werd beloofd en het recht om ‘authentiek’ zichzelf te zijn.

Maar uiteindelijk was het links die de daaruit voortgekomen problemen liet dooretteren onder de mantel der liefde. Door problemen tussen autochtonen en allochtonen te bagatelliseren, autochtonen altijd weg te zetten als racisten, de moslim te behandelen als een teer kasplantje.

Na de moord op Theo van Gogh door een moslimextremist gingen de premier, de koningin en de burgemeester van Amsterdam op bezoek bij zielige moslims, niet bij de nabestaanden van Van Gogh. Er kwam een meldpunt discriminatie van moslims, geen meldpunt discriminatie dóór moslims. De huidige PvdA-leider schoffeerde als burgemeester van Amsterdam een groot deel van zijn burgers keer op keer, bijvoorbeeld door zijn stad ‘Moslim-city’ te noemen, door een slachtoffer van moslimgeweld te verstaan te geven dat ze maar ergens anders moest gaan wonen en door te weigeren veiligheidsmaatregelen te nemen vanwege dreigementen uit moslimhoek, omdat zulke maatregelen volgens hem ‘polariserend’ werkten.

Het was links dat Lousewies van der Laan liet vallen toen ze via een motie het wettelijk verbod op smadelijke godslastering wilde afschaffen.

Vervolgens kwam er veel censuur. Er werd kunst uit de openbare ruimte verwijderd omdat die aanstootgevend zou zijn voor moslims, een hoogleraar werd gecensureerd uit angst voor de moslims, er werd een cartoonist gearresteerd en opgesloten omdat hij moslims zou kwetsen. Er werd zelfs een Interdepartementale Werkgroep voor Cartoonproblematiek opgericht.

Vindt iemand het gek dat mensen hierdoor het idee kregen dat Nederland aan het islamiseren was? Dát zijn de ontwikkelingen die hebben geleid tot het overdonderende succes van een racistische partij als de PVV.

Als dus rechts verantwoordelijk is voor de komst van duizenden Marokkanen en Turken: power to them. De massa-immigratie is het probleem niet. Dat de integratie van deze immigranten werd tegengewerkt, dáármee begon de ellende. En die heeft links uit de hand laten lopen, door de problemen niet tijdig te onderkennen.

Links is verantwoordelijk voor het multiculturele drama dat daaruit is voortgekomen. Links en het CDA, dat in de vorm van Piet Hein Donner en Ernst Hirsch Ballin probeerde, over de ruggen van de moslims heen, van Nederland heel sneaky een constitutionele theocratie te maken.

Peter Breedveld is hoofdredacteur van het weblog Frontaal Naakt. Daar is dit artikel eerder verschenen. Meer van Peter op Republiek Allochtonie hier

Lees ook:

De massa-immigratie kwam van links (Martijn van Dam)

Feit en fictie over migratie en integratie 

Leo Lucassen en Wim Willems: de etnische obsessie

 

 

 

 


Meer over immigratie, integratie, links, martijn van dam, peter breedveld, pvda, pvv, rechts.

Delen:

Reacties


Republikeinse Moderne Partij - 15/10/2011 10:36

Maar nu zit NL tot de nog toe vol en zijn er alleen nog staanplaatsen, daarom is NL niet meer het land om naar te immigreren.