Marokko wil politieke en juridische strijd tegen opzeggen uitkeringsverdrag

In opinie op 22-10-2014 | 21:47

Marokko zal zich niet neerleggen bij het voornemen van Nederland om het uitkeringsverdrag met Marokko op te zeggen. Het Marokkaans ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een speciale verklaring dat 'alle mogelijkheden gebruikt gaan worden om de rechten van Marokkanen te beschermen'.
Het ministerie is acties aan het plannen op zowel politieke als juridische vlakken.

Dat is te lezen op de site van de Marokkaanse regering aldus marokko.nl.

Minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse Zaken sprak hierover met de minister van Marokkanen in het Buitenland Anis Birrou en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Abdesslam Seddiki.

Op de regeringswebsite staat ook: 'Alle instellingen en maatschappelijke belanghebbenden zullen worden ingeschakeld om deze ongekende situatie - die niet zonder gevolgen zal blijven voor onze bilaterale betrekkingen (met Nederland) - aan te vechten'.

In Den Haag wordt gevreesd dat Marokko geen medewerkering zal verlenen aan het bestrijden van uitkeringsfraude en dat ook de samenwerking op het gebied van de aanpak van criminaliteit en radicalisering op een lager pitje wordt gezet, 

Meer over het verlagen van de uitkeringen in Marokko op dit blog hier

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen


 


Meer over marokko, uitkeringen, woonlandbeginsel.

Delen:

Reacties


abdelmalek - 24/10/2014 17:37

hallo
ik denk dat veel nederlands weet niet veel van leven in morokko.leven in Marokko twee keer duur dan nederland.die mensen moeten naar supermarkt van Marokko.is 10 keer duur dan hier.medecijnen in veel meer,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,