Marokkaanse organisaties vergaderen over strategie verkiezingen

In opinie op 20-01-2014 | 08:18

Het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) heeft alle Marokkaans-Nederlandse organisaties in Nederland opgeroepen om op zondag 2 februari aanstaande bij elkaar te komen ter voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart en de Europese verkiezingen in mei.

In de uitnodiging, die is ondertekend door Mohamed Rabbae, schrijft het LBM: "Met het oog op het belang van onze stem bij deze verkiezingen willen we onze stemstrategie bepalen, op basis van een kritische analyse van het gedrag van de verschillende politieke partijen jegens de Marokkaans-Nederlanders en de moslims, op lokaal, landelijk en Europees niveau."

Mohamed Rabbae liet eerder samen met Abdou Menebhi zijn onvrede horen over de koers van met name de PvdA.

In de grote steden doen dit jaar diverse islamitische en multiculturele partijen voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De vraag zal zijn in hoeverre deze partijen een alternatief kunnen zijn voor kiezers die teleurgesteld zijn in de reguliere partijen. 

De bijeenkomst in Amsterdam vindt plaats op zondag 2 februari 2014, 14.00 uur bij Argan, Jan Tooropstraat 6A, 1062 BM Amsterdam.

Geinsteresseerden kunnen zich aanmelden via emcemo1@gmail.com

Meer over de verkiezingen op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


 


Meer over #gr2014, abdou menebhi, lbm, migranten, mohamed rabbae, verkiezingen.

Delen:

Reacties


Mocro_ondernemer - 21/01/2014 04:34

Ik heb geen 1e generatie figuur nodig, die niets op eigen kracht heeft bereikt, om mij van enig advies te voorzien. Het zijn juist dit soort mensen en organisaties die het stereotype bevestigen. Telkens Marokkanen blijven spammen met uitnodigingen en niet door hebben dat er een dag komt dat er meer ontwikkelde en ingeburgerde Marokkanen zullen zijn dan nietsnutten.

Als belastingbetaler hekel ik al jaren me hele leven uitkeringstrekkers. En als dit soort organisaties het normaal vind dat een uitkering zoals kinderbijslag in Marokko terecht komt, bedenk dan eens dat mensen zoals ik hard werken en dat geld moeten ophoesten.

Marokkanen moeten eens in de spiegel gaan kijken. Het is niet de Nederlandse overheid die ONS zal helpen, dat moeten we ZELF doen. Terwijl iedereen die verder dan zijn neus kijkt weet dat er in Marokko mensen met een master titel fruit verkoopt op straat, zijn we blind voor het feit dat we allen in een land leven waar we genoeg kansen hebben, die we alleen maar hoeven te benutten. Maar in plaats daarvan blijven we klagen. Betuttelen en zijn er bepaalde mensen die beroepsmatig niets anders doen dan verzinnen hoe ze aan subsidies komen en geen ander doel hebben dan hun eigen zakken te vullen.

Mijn advies aan Marokkanen stem gewoon PVV, geef hen verantwoordelijkheid. Niet dat je van hun beleid iets kunt verwachten, maar Marokkanen en andere allochtonen met grote percentage werklozen (bij Marokkanen is het meer dan 45%!) zijn er niet bij gebaat om Europa groter te maken, laat staan dat er nog meer kans armen deze kant op komen. Uit eindelijk gaat dat ten koste van leefbaarheid in onze wijken.

Tenzij je het nu al prettig vind in kansen wijken.... maar goed... al die zogenaamde vertegenwoordigers van Marokkanen wonen daar niet...... en vertegenwoordigen niets anders dan zichzelf.

ps: Ander project over racisme is ook grappig. Wij haten onszelf. Wij zijn xenofobisch en zelfs in Marokko zijn er om verschillende redenen spanningen tussen mensen. Probeer mensen maar eens uit te leggen waarom er bij de voordeur van een aantal moskee een bord staat dat betreffende moskee voor Arabische of voor Berbers sprekende Marokkanen zijn.. (om maar te zwijgen over turkse....)

Anyway, elk mens is verantwoordelijk voor zijn eigen leven, denk na en doe iets met de kansen die je in de land hebt. En wees blij dat je hier legaal mag verblijven en niet in Marokko, je bent immers niet verplicht om hier te blijven, ga lekker in Marokko stem adviezen geven en over racisme klagen... maar bovendien ervaar hun sociale vangnet.... houd a.u.b. op met zeuren.

mvg,
Tetouani

Klowiepowie - 20/01/2014 22:34

Misschien is het een idee om een Partij van de Arbeid op te richten, zonder dat de kiezer daar een moskee en Brussel bij krijgt. Beide zijn tegen rechten voor Nederlanders. Zowel de moskee (sharia zegt dat dhimmi's geen rechten horen te hebben) als Brussel (geen veto-recht e.d., gewoon schuiven, terwijl bilaterale afspraken net zo goed mogelijk zijn, Het is ook niet zo dat we dan meteen door iedereen geboycot worden, De Nederlander boycot alleen politici die misbruik willen maken van EU gelden, D66'ers die graag een EU-baantje willen).

Faatje - 20/01/2014 21:39

Prima initiatief van Rabbae en Menebhi.

De gevestigde politieke partijen, de PvdA voorop, hebben de PVV-agenda overgenomen en niemand durft daar stelling tegen te nemen....nou ja, Pechtold misschien een beetje.

Kijk ook eens wat voor bagger Rabbae op Geen Stijl over zich heen krijgt naar aanleiding van dit bericht: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/01/rabbaes_mocro_bindend_stemadvi.html