Marokkaanse organisaties protesteren tegen uitzetting van moeder

In opinie op 19-06-2013 | 07:51

Aicha el Maher woont sinds 2007 in Amsterdam maar heeft geen verblijfsvergunning. Vorige week, bij een toevallige controle, werd zij betrapt en meteen in vreemdelingendetentie gezet. Haar vier kinderen (2 tot 8 jaar), die wel de Nederlandse nationaliteit hebben, mogen blijven.

Op 17 juni zou zij worden uitgezet naar Marokko, maar zij kon vooralsnog in Nederland blijven doordat haar advocaat een nieuwe asielaanvraag heeft gedaan.

Verschillende Marokkaanse organisaties, waaronder de MVVN en Emcemo, willen uitzetting voorkomen en vragen aandacht voor de situatie.

Emcemo heeft namens meerdere organisaties een brief gestuurd aan het Amsterdamse gemeentebestuur. Volgens Emcemo wordt het gezin "slachtoffer van het rigide Nederlandse vreemdelingenbeleid, dat geen oog heeft voor het recht van deze Nederlandse kinderen om op te groeien in een normale gezinssituatie. Hoewel deze kinderen geen schuld hebben aan de situatie zijn zij degenen die de prijs betalen."

De Marokkaanse organisatiesj vragen het Amsterdamse gemeentebestuur de staatssecretaris te benaderen en hem te vragen een oplossing te zoeken voor deze vrouw en haar kinderen. Zij vragen een humane benadering, zodat dit gezinsdrama kan worden voorkomen. De organisaties hopen dat de gemeente Amsterdam hierin een positieve rol kan spelen.

AT5 sprak gisteren de voorzitter van de Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland, Ikram Chiddi, en Abdelhadi el Aqde, de advocaat van de moeder over haar situatie.

 

 


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over emcemo, illegaal, illegalen, mvvn, ongedocumenteerden.

Delen: