Marokkaanse en joodse boten tijdens Gay Pride 2014

In opinie op 04-03-2014 | 13:53

De loting voor de Canal Parade wees zondagavond uit dat op 2 augustus zeker één joodse, Marokkaanse en Amerikaanse boot meevaren. Voor het evenement hadden zich 120 boten ingeschreven, waarvan er maximaal 80 kunnen meedoen.

Stiching Amsterdam Gay Pride maakte tijdens de loting duidelijk dat het organiseren van homo-evenementen als de Amsterdamse Gay Pride nog altijd hard nodig is. De situatie voor homo's en lesbiennes wordt er niet beter op nu naast de anti-homopropagandawet in Rusland ook in Oeganda een nieuwe wet tegen homo's is getekend, aldus de stichting

"Ieder jaar verwelkomen en omarmen wij duizenden lesbiennes, biseksuelen, homoseksuelen en transgenders in Amsterdam, die in het land van herkomst niet voor hun geaardheid uit kunnen komen. Voor hen is het belangrijk dat de Pride ook de komende jaren blijft gewaarborgd", stelt directeur Irene Hemelaar in een verklaring. En: "Dit soort evenementen zijn pas overbodig, ook in een voorlopersstad als Amsterdam, wanneer zij waar ook ter wereld veilig uit de kast kunnen komen."

Hemelaar gaf aan dat er ook in Nederland nog altijd werk te verzetten is. "Nederland mag internationaal dan wel bekend staan als tolerant en vrij, toch zijn er ook in onze samenleving bevolkingsgroepen te vinden die niet vrij zijn om te kiezen voor het eigen geluk." Volgens de directrice zijn die mensen er ook 'in onze eigen buurten en wijken'.

De joodse boot is een initiatief van Exodays, een nieuw internationaal evenement voor Joodse lesbiënnes, homo's biseksuelen en transgenders (LHBT's). De Marokkaanse deelnemers willen vooral de zichtbaarheid van Marokkaanse LHBT's vergroten en taboes doorbreken. Met de Amerikaanse boot Freedom to Marry wordt aandacht gevraagd om als homoseksuelen te kunnen trouwen in de Verenigde Staten.

Meer over Gaypride/Canal Parade 2014: hier

Meer over de Canal Parade op dit weblog: hier

Zie ook: Nu.nl

Volg Republiek Allochtonië op
twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen 


Meer over amsterdam, boten, canal parade, gay pride, homosexualiteit, joods, lhbt's, marokkaans.

Delen:

Reacties


Zakenvrouwtje - 02/06/2014 13:11

Heey heey alle ik wou graag een kijkje komen nemen bij de marokaanse en turkse gaypride welke mannen gaan er dit jaar weer heen let me know iedereen kan mailen.