Marokkaans-Nederlandse voetballers kiezen voor Marokkaans elftal

In opinie door Ewoud Butter op 31-08-2010 | 21:34

Het nationale A-elftal en vooral de Olympische ploeg van Marokko krijgen een fors oranje tintje. Ismail Aissati (Vitesse) en Nordin Amrabat (PSV) hebben gekozen voor het Marokkaanse elftal dat onder leiding staat van bondscoach Erik Gerets. Mounir El Hamdoui (Ajax) en Karim El Ahmadi (Feyenoord)spelen al jaren in het nationale team van Marokko.
Het Marokkaanse Olympisch elftal, onder leiding van Pim Verbeek, kan een beroep doen op de Nederlandse Marokkanen Zakaria Labyad (17), Youness Mokthar (19) en Imad Najah (19), allen van PSV en AZ-speler Ali Messaoud (19).

'Ik heb die jongens mijn plannen uitgelegd en ze waren erg enthousiast’, zegt Pim Verbeek, de voormalig bondscoach van onder andere Australië en Zuid-Korea tegen Voetbal International. 'Ze zijn allemaal in Nederland opgegroeid en hebben voor Nederlandse jeugdteams gespeeld, maar hun hart klopt voor Marokko.'

Oranje-bondscoach Bert van Marwijk tegen VI. 'Spelers met een dubbele nationaliteit zijn vrij om een keuze te maken. Ik hoop voor ze dat ze er geen spijt van krijgen', aldus Van Marwijk.


Meer over Ajax, dubbele nationaliteit, Feyenoord, Ismail Aissati, Marokko, Nordin Amrabat, PSV, voetbal.

Delen: