Marcouch en Yücel vragen Opstelten bezoek te brengen aan Duindorp

In opinie op 18-04-2014 | 15:12

De Kamerleden Ahmed Marcouch en Keklik Yücel vragen minister Opstelten een bezoek te brengen aan Duindorp, waar volgens een reportage van Omroep West allochtone bewoners stelselmatig worden weggepest.

De kamerleden van de PvdA vragen de minister zich persoonlijk ter plaatse op de hoogte te laten brengen van de situatie in Duindorp en daarbij vooral de getroffen bewoners te laten weten dat hij achter hen staat.

Buurtbewoners maakten er tegenover Omroep West geen geheim van dat ze een hekel hebben aan allochtonen en dat ze achter pesterijen als het ingooien van ruiten staan. Zo vertelt een oudere man: "Ik juich het juist toe. Als er zo'n klapperaar komt wel. Als er een blanke komt doe ik helemaal niets. Maar zodra er een boerka komt met een kameel...gooi in! Wegwezen hier. Opruimen."

Zodra allochtone nieuwkomers een woning hebben betrokken, worden ze bedreigd, worden hun ruiten ingegooid en worden racistische leuzen op muren gekalkt. Ook worden varkenskoppen opgehangen om islamitische nieuwkomers te beledigen.

De gemeente Den Haag heeft bij monde van burgemeester Van Aartsen (VVD) laten weten dat deze vormen van racisme niet worden getolereerd en dat er hard wordt ingegrepen.

Marcouch en Yücel vragen de minster onder andere wat de politie heeft gedaan om bewoners die slachtoffer van discriminatie en intimidatie in Duindorp zijn te beschermen en wat er gebeurt om te voorkomen dat zij opnieuw slachtoffer worden. Volgens de PvdA moet bij hardnekkige ernstige discriminatie en agressie tegen buurtbewoners, alles op alles moet worden gezet om te voorkomen dat het de slachtoffers zijn die moeten verhuizen. Juist de daders moeten worden aangepakt. 

Ahmed Marcouch maakte gisteren zelf een wandeling door de wijk. "Om sfeer te proeven", zegt hij. Hij sprak met "hooligan-achtige types" die ook tegen hem openlijk racistisch waren. "Er viel mee te praten, maar ze kwamen niet verder dan dat dit land van ons is en dat allochtonen hier niet thuis horen", zegt Marcouch tegen de NOS. "Als ze komen dan vragen ze erom", werd hem verteld.
Marcouch is geschokt. "Zo veel racistisch en discriminatoir geweld, en ook zo publiekelijk uitgesproken. En niet alleen jongeren, ook volwassenen, soms zelfs oma's die hun kleinkinderen ertoe zetten om allochtonen, met geweld desnoods, uit hun huizen weg te pesten."

Volgens Marcouch gaat het om een "dominante, niet geringe minderheid" van buurtbewoners die zich in hun gedrag gelegitimeerd voelen "door hun grote leider, zoals ze tegen mij zeiden".
Daarmee doelen ze volgens Marcouch op PVV-leider Wilders. Marcouch vraagt Wilders zich te distantiëren van dit gedrag.

Vorig jaar kwam Den Haag onder in het huis vanwege intimidatie en racisme bij de politie in de Haagse Schilderswijk. In diezelfde wijk kwamen er berichten over de aanwezigheid van een zogenaamde shariadriehoek. Verschillende politici brachten toen een bezoek aan deze wijk. Achteraf bleek het verhaal volgens het kabinet een hoax

Hieronder het verslag van Omroep West.

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebookRepubliek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen

 


Meer over ahmed marcouch, den haag, duinwijk, keklik yücel, racisme.

Delen:

Reacties


Ali - 18/04/2014 16:41

Beste Johan V,

Begin met een cursus Nederlands zou ik zeggen. Jouw reactie staat zo stijf van de taal- en spellingsfouten, dat ik me afvraag of je volgens het nieuwe beleid nog kans zou maken op een bijstandsuitkering.

Johan V - 18/04/2014 16:21

Waarom dit schrijven , Heel simpel wij Nederlanders word ons steeds meer ontnomen als cultuur, het sinterklaas feest, Kerstmis , Onze wijken vooral de steden etc etc staan voor ons Nederlanders onder druk door invloeden van buiten steeds grotere groepen allochtone komen onze rust cultuur ondermijnen en maar eisen , eisen en nog eens eisen. Nog maar te zwijgen over de aan tasting van onze sociale voorzieningen dat de meeste mensen nog niet begrijpen dat de voorzieningen zijn voor mensen die werken en hun baan kwijt raken en er dan aanspraak op maken daar is het toch voor bedoeld dacht ik zo en niet voor allochtone buitenlanders die hier maar in grote getale naar toe komen . een simpel voorbeeld is als hier in Nederland ellende is en we hebben hulp nodig dan ga je voor asiel naar een buurland waar geen ellende is en vraag je om hulp , En niet wat vele doen de halve wereld rond reizen naar het land wat hun het meest gunstig is ten kost van de originne bewoners lijkt mij zo .
Ik wilde dit toch even kwijt . Ik maak mij grote zorgen over de toekomst van mijn land. Waar ik kwa mijn cultuur en economie alles zie afbrokkelen waar mijn opa ,oma, vader, moeder en ook ik hard voor gewerkt hebben.
Ik zie een land bedreigt van eisen van den vreemden. Een simpel voorbeeld is dat wij Nederlanders als wij op een huur woning wachten wij vele jaren soms wel tussen de 7 a 12 jaar moeten wachten , Een azielzoeker die asiel krijgt . Krijgt een sociale huur woning na 6 a 8 maanden hoe wilt u dit rijmen met elkaar en zo kunnen we nog wel even door gaan .Doet er mee wat u wilt . Maar als u niets doet gaan we naar richting afgrond. U kan vinden wat u er van wilt vinden maar zo beginnen steeds meer Nederlanders er over te denken en valt niet meer te stoppen al willen de meeste van de huidige politiek dit wel willen. In mijn optiek is de heer Wilders de enige die het nog opneemt voor de originne Nederlander. Dit schrijven is verstuurt naar de tweede kamer omdat ik mij erg veel zorgen maak over de stand van zaken hoe Nederland er nu voor staat.