Lezing ‘God de woestijn ingejaagd’: religie en oorlog in de islamitische wereld”

In opinie op 24-05-2013 | 14:25

Op zondag 26 mei organiseren Stichting Sahara Sociëteit, Stichting Aknarij gezamenlijk de lezing “‘God de woestijn ingejaagd’: religie en oorlog in de islamitische wereld”, gehouden door Eildert Mulder. Eildert Mulder is redacteur bij Trouw. Hij schrijft over de islam en reist regelmatig in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Hij is arabist en werkte als tolk in de jaren tachtig bij het Nederlandse VN-bataljon in het zuiden van Libanon. Hij is mede-auteur van het boek ‘De omstreden bronnen van de islam’ over alternatieve theorieën over het ontstaan van de islam. Verder schreef hij boeken over de Haagse Schilderswijk, het manifest van Anders Breivik en zijn ervaringen in Libanon.

Meevaart
Deze lezing zal plaats vinden in Buurtcentrum MeeVaart (Balistraat 48A, 1094 JN Amsterdam) en zal beginnen om 14.00u (de inloop is vanaf 13.30u). De Meevaart is gelegen in de Indische Buurt in Amsterdam Oost en bevindt zich op 5 minuten loopafstand van station Amsterdam Muiderpoort. Komt u vanaf Amsterdam Centraal, dan kunt u overstappen op de trein naar Amsterdam Muiderpoort OF bus 22 richting Indische Buurt nemen en uitstappen bij halte Muiderpoortstation.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Mohamed Saadouni (bestuurslid Sahara Societëit, tel. 06-38240163) of Abdellah Tallal tel 0647077521).

De toegang is gratis, en alle belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom!

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 Meer over Aknarij, eildert mulder, god de woestijn ingejaagd, islam, islamdebat, Stichting Sahara Sociëteit.

Delen: