Joodse school blijft dicht uit angst voor terreur

In opinie op 16-01-2015 | 08:59

Naar aanleiding van de grote antiterreuractie in Verviers en de verhoogde terreurdreiging in België, besloten de joodse scholen in de twee grote Belgische steden vandaag niet open te gaan. Het Cheider, de enige joods-orthodoxe school in Nederland, sluit zich daarbij aan.

Na de aanslag op het Joods museum vorig jaar in Brussel is de beveiliging van Joodse instellingen al aangescherpt. De gijzeling in een Joodse supermarkt in Parijs vorige week, heeft de angst voor aanslagen onder joodse Nederlanders alleen maar verder versterkt..

De Nederlandse opperrabijn Binyomin Jacobs ontvangt de laatste dagen veel ongeruste telefoontjes en merkt dat Nederlandse Joden nadenken over een vertrek uit Europa. Lees ook bij de NOS: Onrust binnen joodse gemeenschap in Nederland groeit

Meer over antisemitisme op dit blog hier


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 

 


Meer over antisemitisme, joodse school.

Delen: