Islamitische organisaties zijn bezorgd over ronselen van jongeren voor strijd in Syrië

In opinie op 06-03-2013 | 09:56

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) krijgt verontrustende signalen dat steeds meer jongeren in Nederland zich aangetrokken voelen tot deelname aan de gewapende strijd in Syrië. Het CMO is bezorgd over de ronselpraktijken en ziet daarin een veiligheidsrisico voor Nederland.
Het CMO stuurt daarom een brief naar zijn aangesloten organisaties en imams met de oproep om hieraan aandacht te besteden. Dat laat het CMO weten in een persbericht.

Volgens het CMO ontstaat er door het uitblijven van internationaal optreden  een machtsvacuüm in Syrië waar verschillende groeperingen met eigen beweegredenen gebruik van maken. 

Het CMO begrijpt de frustratie die leeft onder jongeren over het onrecht dat de burgers van Syrië ondergaan maar vreest voor de toekomst van deze jongeren bij terugkeer in Nederland. Het CMO voelt zich verantwoordelijk voor de toekomst van de jonge generatie moslims en spoort daarom zijn achterban en jongeren aan tot het organiseren van humanitaire hulp aan Syrië. 

Meer over radicalisering op dit blog hier.


 


Meer over cmo, radicalisering, ronselen, syrie.

Delen:

Reacties


Abdel - 07/03/2013 08:27

Je zoon gaat een tijd weg en jij als ouder weet t niet? Ik kan me daar vrij weinig bij voorstelen. Ouders moeten praten met hun kinderen

Bart - 06/03/2013 19:54

Waarschijnlijk weten die ouders niet dat hun kinderen naar Syrië gaan.

abdel - 06/03/2013 10:55

welke weldenkende ouder laat zijn kind naar Syrie gaan on te vechten?