Islam en mensenrechten: gronden en obstakels

In opinie door Maruf op 07-04-2014 | 11:09

In het kader van de inspirerende lezingenreeks ‘MarufMessages’ verzorgt Stichting Maruf op 17 april a.s. haar vierde thema-avond: ‘Islam en mensenrechten: gronden en obstakels’. De lezing zal worden verzorgd door Arnold Yasin Mol.

In zijn lezing ‘Islam en mensenrechten: gronden en obstakels’ zal Arnold Yasin Mol ingaan op verschillende humanistische concepten die zich in de klassieke en moderne islamitische traditie ontwikkeld hebben en of deze als gronden gezien kunnen worden voor een modern mensenrechten discourse, en welke elementen in de islam als, terecht of onterecht, obstakels aangewezen worden. In zijn visie gaat het er niet om óf islam en mensenrechten samen kunnen gaan, maar op welke manieren.

Arnold Yasin Mol heeft een achtergrond in Biochemie (HL) en Christelijke theologie (FKT), en specialiseert zich in zijn huidige studie Islamitische theologie (universiteit van Leiden) in klassieke en moderne islamitische theologie en wetgeving, Koranische wetenschappen en Religiewetenschappen in relatie tot mensenrechten. Hij is daarnaast voorzitter van een internationale islamitische denktank (DRC, www.deenresearchcenter.com), tezamen met prof. Abdulaziz Sachedina (George Mason university) oprichter van internationaal islamitisch mensenrechten project, en hij is redacteur van Nieuwemoskee.nl, islamitisch platform voor kritische denkers.

Praktische informatie:
Datum: 17 april 2014
Aanvang: 19.00 uur (inloop)
, einde om 21.00 uur
Waar: Nelson Mendela Centrum Amsterdam (HTIB) Eerste Weteringplantsoen 2C, 1017 SJ Amsterdam
U kunt zich aanmelden via mail: stichtingmaruf@gmail.com
Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door: VON, HTIB en EIF

Bron: Stichting Maruf

Meer Maruf op dit blog hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 Meer over arnold yasin mol, islam, maruf, mensenrechten.

Delen: