Intimidatie en racisme bij politie in Schilderswijk

In opinie op 17-10-2013 | 07:56

Bij het politiekorps in de Schilderswijk (Den Haag) heerst een sfeer van intimidatie en racisme. Agenten gaan zich te buiten aan bovenmatig geweld tegen allochtonen. De misstanden concentreren zich rond het politiebureau De Heemstraat. Dat hebben drie oud-agenten tegenover Omroep West verklaard. Uit verklaringen blijkt dat er een cultuur van geweld zou bestaan bij het bureau De Heemstraat, een cultuur die al jarenlang in stand wordt gehouden.

Omroep West verhalen gehoord dat er zaken mis zouden gaan, dat agenten veel te gewelddadig zouden optreden, vooral tegen Marokkaanse jongens in de buurt. Voor het eerst doen nu oud-politiemensen en ook slachtoffers een boekje open over de vermeende misstanden op het bureau.

De politie herkent zich niet in het beeld dat van bureau De Heemstraat in de Schilderswijk wordt geschetst. Lees meer bij Omroep West.

De Haagse gemeenteraad wil een goede verklaring van burgemeester Jozias van Aartsen voor het optreden van de politie van bureau en Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch heeft Kamervragen gesteld.

Uit onderzoek van Sinan Çankaya bleek vorig jaar dat Amsterdamse politiemensen op straat eerder donkere en Marokkaans mannen en Oost-Europeanen aanhouden.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over discriminatie, marcouch, politie.

Delen: