Hotshots in Arminius: Hassan Mneimeh

In opinie op 07-02-2013 | 11:15

Debat met Midden-Oosten specialist Hassan Mneimneh over de toekomst van Europa, Turkije en het Midden-Oosten

Er lijkt in de afgelopen jaren een grotere kloof te ontstaan tussen Europa en Turkije, er is bijvoorbeeld weinig animo meer voor een Turkse toetreding tot de EU. Maar tegelijkertijd lijkt de internationale rol van Turkije steeds groter te worden. Vooral sinds de ‘Arabische Lente’ manifesteert het land zich sterker in het Midden-Oosten.

Europa en Nederland hebben grote (handels)belangen in de regio. De haven van Rotterdam speelt een steeds belangrijkere rol in de handel van- en naar het Midden-Oosten. Wat is de veranderende rol van Turkije in de regio precies? En wat betekent dit voor Europa en Nederland? Heeft de grotere afstand tussen EU en Turkije een negatief effect op de Nederlandse belangen?

Hassan Mneimneh is een internationaal befaamde Midden-Oosten en islam-specialist. Hij was verbonden aan de universiteit van Harvard en werkt momenteel bij het German Marshall Fund of the US.

Zihni Özdil, docent niet-westerse geschiedenis en promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is de gespreksleider.

De voertaal is Engels.

dinsdag 12 februari | 19 u | locatie: bovenzaal Arminius
entree € 5 | Rotterdampas gratis

Dit debat is een samenwerking van de Erasmus School of History, Culture and Communication, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Arminius.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.
Meer over bijeenkomst, midden-oosten, turkije.

Delen: