"Homorechten zijn mensenrechten"

In opinie op 29-06-2011 | 23:51

Amsterdam staat voor diversiteit, voor een inclusieve stad, voor een stad waar burgerschap en integratie hand in hand gaan.
Een stad waar je zelf mag zijn, waar je niet uitgesloten of gediscrimineerd mag worden vanwege je seksuele geaardheid, etniciteit, gender of religie. Amsterdam is de stad die in 2001 het eerste burgerlijk huwelijk sloot tussen twee vrouwen en twee mannen, de stad van de Gay Pride en de stad die recent de Lantaarnprijs 2011 kreeg uit handen van minister Van Bijsterveldt van OCW voor de beste roze emancipatiebeleid
Toch zijn we er nog niet. Acceptatie, geweld en (culturele) weerstand zijn nog steeds aanwezig in de stad.
Het vraagt om constante dialoog en emancipatie. Want homorechten zijn mensen- rechten! Emcemo en Argan willen tijdens het debat aandacht geven aan dit principe, hoe kunnen we vorm geven aan bewustwording, wat is de rol van het onderwijs en thuis, wat betekent dit in beleid en tenslotte in hoeverre is het wenselijk om homoacceptatie breder te plaatsen en te spreken van tolerantie en solidariteit als algemene waarden?

Onder leiding van Nadia Bouras (historica en co-auteur van Marokkanen in Nederlands: de pioniers vertellen) gaan in gesprek:

Laurens Buijs (Socioloog en onderzoeker UvA), 
Gert Hekma (socioloog en onderzoeker UvA),
Souad Boumedien (homo ambassadeur Gemeente Rotterdam)
Fenna Ulichki (gemeenteraadslid Groenlinks)

De bijeenkomst wordt geopend door wethouder voor Diversiteit Andree van Es. Wij willen u van harte uitnodigen.
Datum: Aanvang: Locatie:
Vrijdag 1 juli 20.00 20.00 uur tot 21.30 uur Stichting Argan, Overtoom 141, 1045 HG Amsterdam

(ingezonden bericht)

 

 

 


Meer over argan, emcemo, homo, homoseksualiteit, mensenrechten.

Delen: