Homo imam komt naar Nederland

In opinie op 13-02-2011 | 08:34

De Zuid-Afrikaanse imam Muhsin Hendricks komt deze week naar Nederland. Hendricks staat bekend als de roze imam, omdat hij vindt dat homoseksualiteit niet in strijd is met de islam. Hij is uitgenodigd door homobelangenorganisatie COC. In Zuid-Afrika runt Hendricks de organisatie The Inner Circle, die opkomt voor islamitische homo's.

Volgens Hendricks, die in Pakistan is opgeleid, keurt de koran homoseksualiteit nergens expliciet af. Er zijn zelfs passages waarin het bestaan van homo's wordt erkend zonder dat homoseksualiteit daarbij wordt veroordeeld.

Hendricks gaat tijdens zijn verblijf in Nederland onder meer workshops geven aan homoseksuelen, lesbiennes en transseksuelen met een islamitische achtergrond. Op 19 februari houdt hij een toespraak tijdens een conferentie over homoseksualiteit en de islam. De bijeenkomst wordt georganiseerd door onder andere het COC en het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders.

Bron: Binnenlandse Zaken

Op de websites van SMN en COC is vooralsnog niets te vinden over de conferentie op 19 februari

Meer over homoseksualiteit op dit blog hier


Meer over allochtone homo, coc, homo, homoseksualiteit, muhsin hendricks, smn.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 13/02/2011 10:19

Persoonlijk zou ik veel liever hier gelezen hebben dat HENDRICKS door een moslimorganisatie werd uitgenodigd om hierheen te komen en te spreken.
Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat er ook hier weer een kans liggen is gelaten.