Help de Yezidi's!

In opinie op 14-08-2014 | 11:36

We vragen je hulp. Snelle hulp in de vorm van geld, om de ontheemde en bedreigde bevolkingsgroep Yezidi's in Noord-Irak te steunen. Allemaal hebben we de vreselijke beelden gezien, van getraumatiseerde en uitgeputte mensen die in de bergen vastzitten. We willen nu, in augustus, zoveel mogelijk geld doneren aan de opvang voor Yezidi's bij Dohuk. Doneer ook, directer dan dit kan je steun niet zijn!

De journalist Khidher Domle coördineert in het dorp Sharya, bij Dohuk, de opvang van gevluchte Yezidi's. Voor even is hij geen journalist, maar zet hij alles op alles om de vluchtelingen te helpen. Hij heeft dringend geld nodig voor de opvang.

Wij, de initiatiefnemers van deze hulpactie, hebben gewerkt met Khidher Domle als trainers in Noord-Irak, voor het IMCK van Judit Neurink. We staan in voor zijn integriteit en willen hem graag steunen.

Domle heeft met een kleine groep mensen al meer dan 2500 uitgeputte vluchtelingen met vrachtwagens vanaf de grens naar Sharya gebracht. In het dorp is op kleine schaal voedsel, water en medische hulp, dankzij enkele hulporganisaties en de lokale bevolking. Maar er is veel meer nodig! De Yezidi's zitten nu met zijn allen in scholen en leegstaande gebouwen. Daar is urgente behoefte aan kleding, matrassen, dekens, huishoudelijke artikelen, maar ook meer medicijnen. En de druk is groot, nog tienduizenden Yezidi's zitten vast in de bergen en komen mogelijk ook deze kant op.
Als je geld kunt missen, geef dan alsjeblieft genereus.  Wacht niet, doe het nu, je hulp is hard nodig. Veel dank!

Geef! Bankrekening NL 93 INGB 0688098983 t.n.v. C.C. La Porte BIC / SWIFT Code INGBNL2A

Veel dank.

Liesbeth Groenendijk
Nynke La Porte
Maaike Veen
Gie Meeuwis
Frits van Exter
Roel Geeraedts
Bart Top
Arie Elshout
Marco Visser
James Gavin
Elin Wyn
Frank Hijlkema
Hendrik van Setten
Jan Boucek

Steun dit initiatief ook op facebook

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over hulp, irak, journalisten, yezidi, yezidi's.

Delen: