Helmondse moslims in actie tegen hoge prijzen schapenvlees

In opinie op 23-09-2013 | 10:25

Moslims in Helmond zullen volgende maand geen schapen slachten voor het offerfeest. Ze boycotten de handel en slacht vanwege de hoge prijzen, vertelde initiatiefnemer Abdellah Azarfane vandaag aan De Telegraaf. De boycot is een actie vanuit twee moskeeën in Helmond en wordt tot nu toe gesteund door 500 personen.

Het vermoeden bestaat dat de prijzen kunstmatig worden verhoogd tijdens het offerfeest terwijl de prijs vanwege de massale bestellingen juist omlaag zou kunnen, vertelde Azarfane aan De Telegraaf. De prijs zou twee keer zo hoog liggen. De initiatiefnemers hopen dat de actie navolging krijg in de rest van Nederland.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over islam, moslims, schapen.

Delen:

Reacties


Rob - 28/09/2013 09:56

Het is in het kapatalistische Europa toch heel normaal dat bij grote vraag en zelfde/kleiner aanbod de prijs omhoog gaat (en andersom: groot aanbod, kleine vraag dan daalt de prijs). Als winkelier/leverancier is het logisch dat je meer vraagt als dat kan.

Hoeveel meer (wat is redelijk?) moeten ze zelf weten. Vraag je ontzettend veel dan maak je mensen boos en die kunnen beslissen vervolgens niet/nooit meer bij jouw in de toekomst nog producten te kopen. Als klant kun je de supermark of slager die voor jou te duur is gaan negeren/boycotten. Ook kun je vlees natuurlijk eerder kopen en invriezen.