Haatzaaien: gevaarlijke interpretaties van religieuze teksten en extreemrechts

In opinie door Roemer van Oordt op 07-12-2015 | 14:30

Gisteren vond in het Nelson Mandela Centrum in Amsterdam een debat plaats over haatzaaien. De organisatoren - HTIB en EMCEMO - openden daarmee het publieke gesprek over gevaarlijke interpretaties van religieuze teksten door onder meer ISIS, en probeerden aanzetten te (laten) geven voor een tegengeluid. Daarbij was ook aandacht voor de effecten van uitsluitingsmechanismen en het discours van extreemrechts op (moslim)jongeren.

De opening werd verzorgd door: Mustafa Ayranci (HTIB). Het panel bestond uit Yassin Elforkani (jongerenimam),  Naïma Ajouaau (#Nietmijnislam), Rasit Bal (voorzitter Contactorgaan Moslims en Overheid) en Abdou Menebhi (voorzitter EMCEMO). Debatleider was Roemer van Oordt (onderzoeker, redacteur van Republiek Allochtonië en mede-initiatiefnemer van polderislam.nl).

Het debat werd opgenomen door Amazigh TV: u kunt het hier terugvinden of hieronder bekijken.

 

 

Lees ook: Abdou Menebhi: het is nu tijd voor een debat over haatzaaiende religieuze teksten


Volg Republiek Allochtonië op
twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 

 


Meer over #niet mijn islam, abdou menebhi, cmo, emcemo, extreem rechts, haatzaaien, htib, islam, mustafa ayranci, naïma ajouaau, rasit bal, religieuze teskten, roemer van oordt, yassin elforkani.

Delen:

Reacties


Fennie Stavast - 07/12/2015 16:01

http://www.radio1.nl/item/329971-OVT-29-november-2015,-11.00-12.00,-2e-uur.html

Zioniste bij VPRO. grrr....