Geen wettelijke instrumenten tegen nieuw islamitisch college

In opinie op 14-10-2011 | 14:15

Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt heeft geen ‘wettelijke instrumenten’ om de aanvraag voor een nieuw Islamitisch College af te wijzen. De Amsterdamse wethouder Asscher laat via twitter weten geen vaart te willen maken met een opvolger van het ICA.

De minister gaf dinsdag antwoord op een vraag van VVD-Kamerlid Ton Elias. Het stoorde Elias dat de aanvraag voor een nieuw Islamitisch College Amsterdam (ICA) is gedaan door nagenoeg dezelfde groep bestuurders die het vorige ICA niet tot een succes wist te maken.

Zo meldt AT5.

Elias had de minister gevraagd of het mogelijk was een extra voorwaarde te stellen aan het oprichten van een school. De voorwaarde zou een verzoek tot stichting niet inwilligen als een aantal bestuursleden van de nieuw te stichten school eerder betrokken was bij een school die is opgeheven vanwege de slechte onderwijskwaliteit.

Van Bijsterveldt liet daarop weten ‘dat ze hiertoe zelf geen wettelijke instrumenten heeft.’

De Amsterdamse onderwijswethouder Asscher liet deze week via twitter weten dat het Amsterdamse college een  spoedaanvraag voor huisvesting van het Islamitisch College Amsterdam heeft afgewezen. "Reden: geen spoed" twitterde de wethouder.

Zie ook:

Mogelijk nieuwe islamitische school voor voortgezet onderwijs

Lees over dit onderwerp ook:

Islamitisch onderwijs, hoe verder?

Meer over islamitisch onderwijs op dit blog hier

 

 

 

 


Meer over amsterdam, ica, islamitisch onderwijs, lodewijk asscher, ton elias.

Delen: