Geen registratie meer van dubbele nationaliteit

In opinie op 19-11-2012 | 13:30

De bevolkingsadministratie neemt niet langer de tweede nationaliteit op van kinderen die ook als Nederlander zijn geboren. Nederlanders van wie de tweede nationaliteit al is geregistreerd, kunnen die laten schrappen.

Volgens minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) komt het kabinet hiermee tegemoet aan de wens van mensen om niet steeds in het dagelijks leven met hun dubbele nationaliteit te worden geconfronteerd.

Het kabinetsbesluit van afgelopen vrijdag heeft uitsluitend betrekking op de registratie; het blijft dus mogelijk twee nationaliteiten te hebben en houden. De nieuwe regels gelden alleen voor mensen die als Nederlander zijn geboren en een dubbele nationaliteit hebben.

Inwoners van Nederland die elders zijn geboren en zich hebben laten naturaliseren tot Nederlander, blijven wel met een dubbele nationaliteit geregistreerd staan. Het voorstel van Plasterk om de wet te veranderen is voorgelegd aan de Raad van State.

Bronnen: nu.nl, NOS

Meer over dubbele nationaliteit: hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

<


Meer over dubbele nationaliteit, naturalisatie, raad van state, ronald plasterk.

Delen:

Reacties


vanhetgoor - 24/11/2012 10:18

In plaats van het probleem oplossen kiest men er voor om het probleem niet meer te benoemen. Dat is geen weldoordachte actie, dat is een zwaktebod. Uitermate slap beleid.

Hans Staphorsius - 19/11/2012 14:07

En ik zou graag ook mijn Friese Nationaliteit in mijn Paspoort en Burgerlijke stand willen hebben. Is die kans dan voorgoed verkeken??