Feestartikelenzaak levert boerka's en betaalt de boerkabon

In opinie op 17-09-2011 | 22:46

Een feestartikelenzaak uit Utrecht heeft bekend gemaakt de boete te willen betalen van klanten die bij de webwinkel een boerka of niqaab hebben gekocht.

Wie straks nog in een boerka de straat opgaat, krijgt een boete van maximaal 380 euro. Dat heeft het kabinet kabinet besloten. Het boerkaverbod is een plan uit het regeerakkoord van het kabinet-Rutte. Ter vergelijking: voor wapenbezit wordt meestal een boete tussen de 100 en 400 euro gegeven.

Feestkleding 365 schrijft op haar website:
"Wij verbazen ons er dan ook over dat in een vrij land als Nederland het kabinet wil besluiten tot een verbod op het dragen van een Boerka of Niqab. Laat ieder toch doen wat hij/zij wil. Vrijheid – Blijheid.
Gelukkig wordt er een uitzondering gemaakt voor gezichtsbedekkende kleding voor hulpsinterklazen en voor carnavalskleding. En dus bieden wij vanaf heden Boerka's & Niqabs aan in ons assortiment. Wij bieden deze producten zonder marge aan zodat iedereen dit bij ons kan bestellen en dragen.
Met de factuur van Feestkleding 365 toon je als het nodig is aan dat het hier om carnavalskleding gaat. Niemand die je wat maakt. O ja, en mocht je de door het kabinet in het vooruitzicht gestelde boete van € 380 euro krijgen, dan betalen wij die voor je!"

Eerder werd al bekend dat de Franse vastgoedondernemer Rachid Nekkaz heeft een fonds heeft opgericht om boetes voor boerkadragers te betalen.

Lees ook:

 


Meer over boerka, boerkaverbod, emancipatie, feestartikelen, stunt, veiligheid.

Delen: