Eerste Kamer stemt tegen verbod op ritueel slachten

In opinie op 19-06-2012 | 22:20

De Senaat heeft dinsdag het voorstel verworpen om het onverdoofd -ritueel- slachten te verbieden.

In een hoofdelijke stemming keerden 51 senatoren zich tegen voorstel van Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren).

VVD, PvdA, CDA, D66, ChristenUnie en SGP vinden dat een verbod op de rituele slacht de vrijheid van godsdienst aantast. GroenLinks stemde verdeeld. In totaal stemden 21 Eerste Kamerleden (PVV, SP, PvdD, 50Plus en OSF, de Onafhankelijke Senaatsfractie) voor een verbod op ritueel slachten.

Een jaar geleden kreeg Thieme voor hetzelfde plan nog steun van een grote meerderheid en waren alleen de confessionele partijen CDA, ChristenUnie en SGP tegen.

Onlangs tekenden Bleker en vertegenwoordigers van religieuze organisaties een convenant, waarin onder meer is vastgelegd dat een dier hooguit 40 seconden na de halssnede buiten bewustzijn moet zijn en dat anders moet worden ingegrepen.

Bron: NU.nl

Meer over ritueel slachten hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


Meer over dieren, eerste kamer, ritueel slachten, verbod.

Delen:

Reacties


Marijke - 27/06/2012 16:02

Een slachtmethode goedkeuren vanwege vrijheid van godsdienst is absurd. Het hoort inhoudelijk over de slachtmethode te gaan. Zo kun je alles wel goedkeuren vanwege religie. Ik zou zeggen: wil u iets controversieels start een eigen religie. Dan mag alles.
De slachtmethode hoort, als dat nog niet is gedaan, fatsoenlijk wetenschappelijk geevolueerd te worden en vergeleken met de "gewone" manier van slachten. Trouwens ook niet pijnloos, dus niet automatisch minder erg. Voor gelovige moslims en joden is het punt dat ze denken dat bij regulier slachten er bloed achterblijft in het dier, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dat is wel wetenschappelijk bewezen, te vinden op de website van de Landbouwuniversiteit van Wageningen.

dirk - 22/06/2012 12:15

Beste AW Laan, wanneer u zo met het lot van dieren bent begaan, dan neem ik aan dat u ook de winkels boycot waar vlees uit de bio-industrie wordt verkocht - over dierenbeulerij gesproken?
In de bio-industrie gaan dieren niet alleen vervelend dood, maar hebben ze ook een beroerd leven in veel te kleine ruimtes.
Wanneer u daar echt wat aan wilt doen zult u GroenLinks of partij voor de dieren moeten stemmen.

AWLaan - 22/06/2012 10:12

De politici die de laffe 40-seconden-slachtpartij hebben geregeld, hebben daarmee een zwarte bladzijde toegevoegd aan ons Nederlandse geschiedenisboek. Mensen die hun buitenlandse religieuze inzichten, die nergens in hun boekwerken terug te vinden zijn, op deze manier in ons land doordrukken, zijn wat mij betreft ongewenste barbaarse vreemdelingen en horen hier niet thuis. Winkels die dit besmette vlees verkopen en hun klanten zijn op alle fronten medeschuldig aan deze dierenbeulerij. Ik kan me niet voorstellen dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking zou hebben ingestemd met deze slachtwet. Een referendum zou duidelijkheid hebben verschaft. De consument kan enkel nog de produkten van die martelslacht boycotten door de winkels waar deze worden verkocht te mijden. Hopelijk, voor al het slachtvee in de komende tijd, komt er in september een coalitie die deze wet terugdraait, daar kan de kiezer op afstemmen. Tot die tijd gaat de weerzinwekkende martelpartij gewoon door en zakt Nederland verder weg in het stinkende "politiek correcte" gedoogmoeras.