Eerste chrislamitische school in Nederland

In opinie op 04-07-2013 | 16:11

De in opspraak geraakte islamitische school Ibn Ghaldoun gaat de komende jaren verder onder de bestuurlijke paraplu van de vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in Rotterdam en omgeving (CVO).
Het islamitisch onderwijs in Rotterdam blijft dus bestaan onder een christelijke leiding.

De negatieve beeldvorming, imagoschade en maatschappelijke onrust die zijn ontstaan na de diefstal van 27 eindexamens vormen de aanleiding voor de samenwerking. 'Het bestuur en de Raad van Toezicht vinden het wenselijk dat er een nieuwe start komt voor islamitisch onderwijs in Rotterdam. Gezien onze denominatie en karakter is het voor ons een logische keuze om het CVO om ondersteuning te vragen'', aldus bestuursvoorzitter Ayhan Tonca van de Ibn Ghaldoun in het AD.

De hulp van de CVO is tijdelijk. De bedoeling is dat het islamitisch voortgezet onderwijs in Rotterdam binnen 4 tot 5 jaar opnieuw zelfstandig verder kan. Volgens de PVV hoort een christelijke vlag niet bij Ibn Ghaldoun.

Chrislam

Emiritus hoogleraar interculturele communicatie W. Shadid heeft meer gevoel voor humor. Hij twitterde

Voor de jonge lezers. Van Kooten & De Bie zijn twee beroemde televisiemakers die van eind jaren '60 tot '98 de Nederlandse sameleving met behulp van vaak bijzonder komische typetjes een spiegel voorhielden. Veel van hun werk is nog verrassend actueel.

De Positivo's zijn ook een creatie van Van Kooten en De Bie. Een positivo is iemand die eerder de mogelijkheden dan de gevaren, eerder de positieve, dan de negatieve kanten in mensen, zaken, of omstandigheden zal zien en benadrukken.  De "Positivo's" waren twee typetjes, afkomstig uit Ridderkerk, die hun slechte levensstijl gebeterd hadden. Als duo traden ze op als De Positivo's[2], waarin ze hun nieuwe positieve levenshouding, gebaseerd op hun bekering tot het christendom met muziek verkondigden. Dit gospel-duo was een parodie op Gert en Hermien. Beroemd zijn de liedjes Uit het wijnjaar nul en Onze God is de beste. En zij introduceerden dus ook de chrislam.

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


 

 


Meer over ibn ghaldoun, islamitisch onderwijs, pvv, simplistisch verbond, van kooten en de bie.

Delen: