Edgar Davids: voetbalwereld moet meer doen tegen racisme

In opinie op 05-02-2013 | 08:13

Edgar Davids heeft in zijn column in de Daily Mail Michel Platini, de voorzitter van de UEFA gehekeld : ‘If Platini can’t stop racisme, he should step aside.’ ‘Hij blijft maar van alles roepen. Hij moet opkomen voor de minderheden of iemand anders het laten doen’, stelt de Nederlander die tegenwoordig speler/manager is van het Engelse Barnet.

Volgens Davids moeten clubs onder druk worden gezet en worden gestraft. Zero tolerance is dan de enige manier’, aldus zijn kritiek.

Afgelopen maand liepen spelers AC Milan van het veld tijdens een oefenwedstrijd tegen Pro Patria, nadat Prince Boateng regelmatig racistisch was bejegend. En in Nederland maakten supporters van FC Den Bosch steeds oerwoudgeluiden wanneer de spits van AZ Jozy Altidore aan de bal kwam.
Davids heeft meer begrip voor het weglopen van Milan dan voor de actie van Altidore, die zelf niet wilde dat de wedstrijd in Den Bosch werd gestaakt. 

Davids ageert ook tegen Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA. ‘Blatter wil dat spelers nadat er iets racistisch tussen hen is gebeurd, gewoon handen moeten schudden. Dan begrijpt hij werkelijk niet waarom het gaat.’ 

Mensen als Cruijff en Blatter moeten volgens Davids het goede voorbeeld geven. En de FIFA en UEFA zouden meer aan diversiteitsbeleid moeten doen.

Bron: welingelichte kringen

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 


Meer over edgar davids, racisme, voetbal.

Delen:

Reageer