Debat over jongensbesnijdenis op 8 november

In opinie op 05-11-2012 | 08:32

Het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam organiseert donderdag 8 november 2012 een debatavond over jongensbesnijdenis. De avond vindt plaats naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Duitsland, waar een rechter jongensbesnijdenis om niet-medische redenen verbood met een beroep op de rechten van het kind op onschendbaarheid van zijn lichaam.
De avond wordt gehouden in Gebouw Akantes, Nieuwe Herengracht 95, 1011 RX Amsterdam.
Toegang gratis.

Het JMNA staat een open, respectvolle gedachtenwisseling voor ogen over jongensbesnijdenis op religieuze gronden van joodse en islamitische jongens. Wij hopen op een succesvolle bijeenkomst, die het debat in Nederland over dit onderwerp naar een hoger plan tilt.

De sprekers zijn Prof. dr. A.C. Nieuwenhuijzen Kruseman, KNMG, over het standpunt van artsenorganisatie KNMG, Prof.dr. H. Heymans, emeritus hoogleraar kindergeneeskunde in het AMC Emma Kinderziekenhuis, kinderarts dr. N. Dahhan, Emma Kinderziekenhuis, St Lucas Andreas Ziekenhuis, rabbijn Lody van de Kamp, een imam en een jurist/kinderrechtendeskundige
Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Akantes bevindt zich op loopafstand van zowel parkeergarage Markenhoven aan de Anne Frankstraat als de parkeergarage van het Muziektheater aan het Waterlooplein. Met het openbaar vervoer: metrohalte 51, 53, 54 Waterlooplein; tram 9 en 14 halte Mr. Visserplein.

Voor informatie over deze avond kunt u terecht bij Daphne Meijer, coördinator van het JMNA, 020 6820218 of 06 46338329, daphnemeijer@online.nl .

Meer over jongensbesnijdenis:

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over besnijdenis, debat, geloof, islam, joden, jodendom, jongensbesnijdenis, moslims.

Delen:

Reacties


Are - 05/11/2012 12:05

Minder besnijdenis, meer kanker, meestal voor vrouwen maar who cares about women?http://www.cdc.gov/hiv/malecircumcision/