CIDI roept Wilders op afstand te nemen van neo-nazi's

In opinie op 23-09-2013 | 22:07

Afgelopen zaterdag wist de PVV 1500 mensen op de been te brengen tijdens een demonstratie tegen het kabinetsbeleid. De Antifascistische Onderzoeksgroep KAFKA ontdekte tussen de demonstranten verschillende neo-nazi's en extreemrechtse groepen.
Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft de PVV om opheldering gevraagd en roept de PVV op om publiekelijk afstand te nemen van neo-nazistische groepen.

Van elke extreemrechtse partij of organisatie die momenteel actief is in Nederland, van extremistische nationalisten tot radicale neonazi’s, was de aanhang en meestal ook de leiding volgens KAFKA aanwezig.

KAFKA herkende onder andere de volgende extreemrechtse groepen: de Nederlandse Volksunie, de Nationalistische Volks Beweging, Voorpost, Blood and Honour Nederland en Identitair Verzet. Verder was volgens KAFKA ook neo-nazi Paul P. aanwezig die in 2001 een Joodse begraafplaats vernielde. Tjdens de demonstratie werd met de prinsenvlag gezwaaid die in het verleden ook door de NSB werd misbruikt. 

Volgens KAFKA is de steun van Nederlandse rechtsextremisten en neonazi’s voor Wilders is nog nooit zo groot geweest. Dat is geen toeval meent KAFKA.  Geert Wilders ging het afgelopen jaar namelijk samenwerkingsverbanden aan met een aantal Europese partijen, met zeer extremistische denkbeelden, een antisemitische achterban en een geschiedenis van geweld en nazisme.  

Lees hier een uitgebreid verslag op de site van KAFKA.

Het kon voor de PVV geen verrassing zijn dat extreemrechts op de demonstratie aanwezig was. Ook bij de start van het proces tegen Geert Wilders werd gedemonstreerd door extreemrechts.  

CIDI

Het CIDI roept de PVV op om publiekelijk afstand te nemen van deze neo-nazistische elementen. CIDI directeur Esther Voet: “In een democratie moet ruimte te zijn voor allerlei meningen, maar met de aanwezigheid van dit soort clubs kan volgens CIDI geen enkele partij gelukkig zijn.” Wij roepen de PVV op om duidelijk afstand te nemen van deze groepen die een abject gedachtengoed vertegenwoordigen.”

Geert Wilders reageerde met de volgende zin: “De PVV verwerpt uiteraard alles wat riekt naar nationaal-socialisme en extremisme.”

Meer over rechtsextremisme

Meer over de PVV

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over extreemrechts, extremisme, pvv, radicalisering.

Delen: