CIDI Respect Award voor Emre Ünver, voorzitter Inspraakorgaan Turken

In opinie op 18-12-2014 | 11:14

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rabinzaal van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) heeft sportjournaliste en CIDI-bestuurslid Barbara Barend gisteren de CIDI Respect Awards 2014 uitgereikt.
Deze prijs die is bedoeld voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen antisemitisme, ging dit jaar naar Emre Ünver, de voorzitter van het Inspraakorgaan Turken (IOT) en het project ‘Leer je Buren Kennen’ van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam.

De Juryprijs ging naar Emre Ünver, voorzitter van Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) en vicefractievoorzitter van de Amsterdamse PvdA. Ook is hij voorzitter van de Amsterdamse gemeenteraad. Ünver heeft zich meermalen in duidelijke bewoordingen uitgesproken tegen antisemitisme, onder andere tijdens het Gaza-conflict afgelopen zomder. Hij riep anderen op geen antisemitische uitingen te doen, ongeacht wat er in het Midden-Oosten gebeurt.
Ünver was ook een van de ondertekenaars van de CIDI-oproep ‘Geen excuus voor Jodenhaat’ die in augustus werd geplaatst in De Telegraaf.

Naar aanleiding van antisemitische uitspraken van Arnhemse jongeren vorig jaar, riep Ünver als voorzitter van het IOT samen met het CIDI op om grondig onderzoek te doen naar vooroordelen onder jongeren.

De Publieksprijs was voor het project ‘Leer je buren kennen’ , een interreligieus ontmoetingsproject waarbij leerlingen van ROC’s in Amsterdam kennismaken met het liberale jodendom en zich bewust worden van hun vooroordelen ten opzichte van Joden. Het project blijkt een positief effect heeft op de houding van ROC-leerlingen tegenover joden, zowel cognitief als emotioneel.

De awards werden uitgereikt door initiatiefneemster van de Respect Award, CIDI-bestuurslid Barbara Barend, die een jury vormde met CIDI-directeur Esther Voet, waarnemend voorzitter Ronnie Eisenmann en CIDI-researcher antisemitisme Guy Muller.

Bron: CIDI

 

Meer over antisemitisme op dit blog hier.
Meer over het IOT hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 

 


Meer over antisemitisme, cidi, emre ünver, iot.

Delen: