Brief van Tofik Dibi aan PVV-stemmer

In opinie door Tofik Dibi op 16-03-2014 | 15:55

Tekst: Tofik Dibi

Beste PVV-stemmer,

Wat is er veel over je gesproken en gedebatteerd. Wat hebben politieke partijen, zonder uitzondering, hun best gedaan om je zorgen te begrijpen. En wat ben je vaak naar de mond gepraat.

Je zou slachtoffer zijn van ‘globalisering’, die je leefomgeving radicaal heeft veranderd. Je zou lijden onder verregaande Europese bemoeienis in je dagelijks leven. Je zou constant belaagd worden door Marokkanen. Moslims willen je overheersen. En tot overmaat van ramp komen daar ook nog eens de Bulgaren, Roemenen en Polen bij. Met wel vijftien per eengezinswoning.

Welk probleem je ook ervaart in je eigen leven, je bent - mede door linkse én rechtse politici gedreven door hongerige media - gaan geloven, dat het altijd de schuld is van een andere, externe kracht.

Het leven is onvoorspelbaar en er gebeuren soms dingen buiten je macht om. Ik wil daar niets aan afdoen, maar er gebeuren ook dingen in het leven waar je je volle eigen verantwoordelijkheid voor moet nemen. Een van die dingen, is de reden dat ik je deze brief schrijf.

In je gevoel van machteloosheid, heb je macht toegekend aan een partij, die belasting wil heffen op hoofddoeken, allochtonen wil dwingen een assimilatiecontract te tekenen, een boek wil verbieden en deze week bekend maakte ‘minder Marokkanen’ te willen. Niet ‘minder criminele Marokkanen’, niet ‘minder islam’. Nee, ‘minder Marokkanen’.

Ik denk, dat het je niets kan schelen, maar ik moest bij deze uitspraak denken aan mijn neefjes en nichtjes. Het zijn er vijf. Al zou je het op het eerste gezicht niet van ze allemaal zeggen. Ik heb ook een blond neefje en nichtje met blauwe ogen. Ik vraag me af wat zo een uitspraak doet met hun zelfbeeld?

In het beste geval gaat zo een zin in een oor erin en in het andere eruit. In het slechtste geval horen ze het en gaan ze twijfelen aan zichzelf. Ik moet er niet aan denken, maar misschien gaan ze zich zelfs een beetje schamen voor zichzelf. Ik ben ze vaker tegengekomen, kinderen die vragen: ‘waarom haten ‘ze’ ‘ons’?

Je gaat op de PVV stemmen en dat is je goed recht. Maar dat doe je niet willoos. Dat doe je in de volle wetenschap, dat je op een racistische partij stemt. En dan zeg ik nog niet eens iets over het racisme, het antisemitisme en de homohaat bij de Europese politieke vrienden van de PVV.

Ik heb als Tweede Kamerlid mijn uiterste best gedaan om te luisteren naar je zorgen en daar iets mee te doen, maar dit keer ben jij het die moet luisteren.
Je bent geen slachtoffer.

Misschien is je leven niet zoals jij dat wenst. Misschien is je onrecht aangedaan. En misschien zie je anderen, die meer lijken te hebben, maar dat is geen excuus.

Je bent een volwassen Nederlander die er bewust voor kiest op een racistische partij te stemmen. Maakt dat jou een racist? Ik weet het niet. Het maakt je in ieder geval medeplichtig aan racisme.

Ik heb eerder tegen je politiek leider gezegd, dat ik begrijp dat de komst en de permanente vestiging van immigranten, waaronder moslims, als een gedwongen huwelijk worden ervaren. Bij huwelijken kun je - hoe pijnlijk ook - scheiden. Maar zodra er kinderen zijn, is de band voor eeuwig en een goede verstandhouding in ieders belang.

Mijn neefjes en nichtjes zijn een paar van die kinderen. Straks, wanneer je dat rode potlood pakt en je stem aan de PVV schenkt, weet dan dat je tegen ze zegt dat ze minderwaardig zijn.

Daar ben jij zelf volledig verantwoordelijk voor. Niemand anders.

Groet,
 

Tofik


Deze brief verscheen vandaag op Tofik’s eigen blog en is in overleg met hem overgenomen op Republiek Allochtonië

Tofik Dibi scheef als Kamerlid voor GroenLinks op 27 juni 2009 ook een brief aan PVV-stemmers, die verscheen in de Volkskrant: en op de wesite van GroenLinks.

Meer van en over Tofik Dibi op dit blog: hier en meer over over PVV-stemmers hierVolg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen
 

 


Meer over brief, bulgaren, marokkanen, moslims, polen, pvv, racisme, roemenen, slachtoffer, tofik dibi.

Delen:

Reacties


Allochtoon 2014 - 27/05/2014 16:16

De Pvv kan het hebben dat er in nederland 4.000.000 Trotse Allochtonen wonen, stand 2014 !

E.H.Tuit - 31/03/2014 17:06

Ik begrijp het niet meer!!!!
Ze zijn niet gelukkig in: Marokko,Turkije, Egypte,Iran,Gaza,Soamlie, Afghanistan,Jemen,Syrie, Libanon en Pakistan.

Ze zijn gelukkig in: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje,Zweden,VS en Belgie, Noorwegen en Nederland.

Ze zijn kennelijk gelukkig in elk land dat een niet-moslimland is.
En wie geven ze de schuld??????
Niet de islam. niet hun leiders, niet zichzelf.
Nee, ze verwijten het de bevolking van de landen waar ze wel gelukkig zijn. En dan willen ze juist deze landen zo veranderen dat ze precies worden als de landen waar ze ontevreden over zijn.

BEGRIJP JIJ HET NOG??????

Jan Jansing - 22/03/2014 16:24

Geachte Heer Dibi,
Wat een verrassing, die brief van u. Dibi is niet boos, hij is bezorgd en verdrietig. De PVV-stemmer wordt nu door u afgeschilderd als een arme, misleide burger.
Maar u komt in uw brief al snel terzake: PVV-ers zijn in uw ogen racisten, maar u durft het toch niet aan om dat glashard op te schrijven. U zegt wel zeker te weten dat PVVers medeplichtig aan racisme zijn. Bang voor de rechter, misschien? U onderbouwt uw racisme-aantijging in het geheel niet, alhoewel het toch goed gebruik is dat te doen in de politiek. Ik begrijp dat wel, want het zal u niet makkelijk vallen om aan te tonen dat de PVV racistisch is. De Amsterdamse rechtbank kwam al in 2011 tot de conclusie dat de uitlatingen van Geert Wilders geen racisme bevatten. En lijkt het u niet volkomen terecht om bij dergelijke aantijgingen jegens Wilders en de PVV het oordeel van de rechter bij de zaak te betrekken? Als de rechter geen racisme kan ontdekken in de uitlatingen van Wilders, dan ligt op u, Heer Dibbi, de last om aan te tonen dat de rechter er naast zat. Als u dat kunt, dan hoor ik het graag van u. Als u dat niet blijkt te kunnen, dan kan de conclusie niet anders zijn dan dat uw aantijging op niets berust. Het staat u vrij om te redetwisten, maar het staat u absoluut niet vrij om ongefundeerde beschuldigingen te uiten. En de PVV beschuldigen van racisme moet als smaad worden beschouwd als vaststaat dat het een onware bewering is. Dat is de boemerangwerking van de pogingen die men heeft ondernomen om Wilders veroordeeld te krijgen voor vermeend racisme. Na de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank blijven schrijven dat de PVV racistisch is vormt strafrechtelijk smaadschrift (artikel 261 Wetboek van Strafrecht). Civielrechtelijk is het een onrechtmatige daad. Bedenk dus, Heer Dibbi, dat uw schrijfsels niet vrijblijvend zijn.
Als deze brief onbeantwoord blijft zal ik dat opvatten als blijkgeving van uw kant dat het een leugen is te beweren dat de PVV en/of PVV-stemmers racistisch zijn.
Ik hoop dat u er zich voortaan rekenschap van geeft dat in Nederland de belangen van alle burgers, met inbegrip van PVV-stemmers, worden gewaarborgd door de wet.
Een PVV-stemmer

Hella van Hout - 21/03/2014 01:02

Het is echt tijd geworden dat wij massaal op staan voor onze medemens! Ongeacht wie hij of zij ook is. We zijn in de eerste plaats Nederlanders en allemaal gelijkwaardig!