Boetes voor moslimhaat op facebookpagina Steun de PVV

In opinie op 09-10-2015 | 11:27

Acht mensen die afgelopen januari discriminerende en opruiende uitlatingen hebben gepubliceerd op Facebookpagina 'Steun de PVV', krijgen boetes variërend van 350 tot 450 euro. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De uitlatingen gingen over het opruien en aanzetten tot gewelddadig optreden tegen zowel moslims en moskeegangers als tegen moskeeën.

Een negende persoon die discriminerende en opruiende uitlatingen op de bewuste Facebookpagina deed, raakte zijn baan kwijt nadat zijn werkgever erachter kwam dat hij verantwoordelijk was voor een van de discriminerende berichten. Het OM vindt dat hij daardoor genoeg is gestraft.

De politie wist de identiteit van de negen verantwoordelijken te achterhalen na aangiften van verschillende mensen en instanties.

Bron; Nu.nl

Zie ook op polderislam.nl:

Islamofobie, moslimhaat, moslimdiscriminatie

Meer over islamofobie/moslimhaat op Republiek Allochtonië hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 


Meer over discriminatie, islamofobie, moslimhaat.

Delen: