Asscher lanceert campagne tegen huwelijksdwang

In opinie op 13-05-2015 | 09:14

De overheid is een campagne gestart om te voorkomen dat jongeren tegen hun zin worden uitgehuwelijkt in Marokko, Turkije of een ander land van herkomst.
Dat kondigde minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) maandag aan in het EO-radioprogramma Dit is de dag.

Op de website trouwentegenjewil.nl kunnen ze terecht voor informatie, hulp en advies. Ook mensen die zich zorgen maken over mogelijke uithuwelijking van een familielid of kennis, kunnen via de site in contact komen met hulpinstanties of chatten met hulpverleners.

Volgens de minister zijn in Nederland elk jaar naar schatting honderden mensen het slachtoffer van een gedwongen huwelijk. Het is volgens hem een fundamenteel recht om zelf te beslissen van wie je houdt en met wie je trouwt. 'Ook cultuur, religie of traditie is nooit een argument om iemand tot een huwelijk te dwingen of om zijn of haar vrijheid op welke manier dan ook in te perken.'

Bron: moslimkrant

Meer artikelen over huwelijksdwang hier, meer over vrouwenemancipatie hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 

 


Meer over huwelijksdwang, uithuwelijken, verborgen vrouwen, vrouwenemancipatie.

Delen: