Asscher betuigt diepe spijt over slavernij

In opinie op 01-07-2013 | 12:11

Minister Asscher heeft tijdens de nationale viering van het afschaffen van de slavernij namens de Nederlandse regering spijt betuigd voor de Nederlandse slavernij.

 

Bron: NOS

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 Meer over lodewijk asscher, slavernij.

Delen:

Reacties


van - 07/08/2013 12:35

Och, dat is toch nergens voor nodig. In Nederland zijn er niet zo veel slaven maar tegenwoordig. Vroeger ook niet, eigenlijk al zo lang niet meer dat niemand er nog iets van af weet.

Er staat nog wel iets over slavernij in de geschiedenisboeken, maar als er losgeld werd betaald aan de Barbarijnse slavenhandelaren dan werden de slaven weer vrijgelaten en dan konden deze weer naar Nederland komen.

Spijt betuigen over slavernij, dat is een beetje laat en een beetje aan het verkeerde adres. Heeft die mag geen verstand of zo?

Slavernij is altijd een buitenlandse kwestie geweest, dat is het nog steeds. Er zij nu wel slaven in Nederland, maar altijd in verband met Turkse, Roemeense of Hongaarse pooiers. Ik heb nog nooit gehoord dat een Nederlandse pooier slavinnen had. Maar het zou kunnen.