ASKV zet zich al 25 jaar in voor vluchtelingen

In opinie op 18-06-2013 | 21:43

Het ASKV zet zich al 25 jaar in voor uitgeprocedeerde vluchtelingen. Terugkijkend op de geschiedenis zijn er veel individuele successen behaald voor de honderden cliënten die de spreekuren passeerden. Beleidsmatig ziet het ASKV echter een steeds verdere inperking van rechten voor mensen zonder legale verblijfspapieren. Een groep die door de strenge regelgeving ook nog eens flink toeneemt.

Gevolg van deze verharding van het beleid is volgens het ASKV ook een toename van de solidariteit. Burgers die mensen in huis nemen, mensen die protesteren tegen uitzettingen en vreemdelingendetentie, de Vluchtkerk die in een paar weken tijd wordt opgebouwd met vele vrijwilligers.

Het ASKV staat deze week stil bij het jubileum. Er valt volgens de organisatie namelijk ook iets te vieren: "de tolerantie van de stad Amsterdam, de solidariteit met zijn bewoners en de burgerlijke ongehoorzaamheid van burger om trots te kunnen blijven op onze stad."

Er verschijnt een publicatie om 25 jaar solidariteit een gezicht te geven en er wordt een kaart ontwikkeld van Amsterdam met plekken van tolerantie. 

Op 22 juni worden deze kaart en publicatie gelanceerd  met een daverend benefietfeest in de Tolhuistuin, waar iedereen welkom is. 

Bron en meer informatie? Kijk op de site van het ASKV

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over askv, notweg, ongedocumenteerden, vluchtelingen.

Delen: