Antisemitisme en islamhaat of 'kunst'?

In opinie op 15-04-2013 | 09:08

Een kunstenaar mag flink provoceren en ook kwetsen om zijn publiek aan het denken te zetten. Je kunt je wel afvragen tot welke grens.

De Duits-Turkse Merve Dag poseerde smakeloos  met een machinegeweer bij een holocaust herdenkingsmonument. 

Als reactie hierop verscheen op de 'islamkritische' website 50pf een cynische bedoeld (?) artikel waarin wordt gefantaseerd over een reusachtig concentratiekamp voor meer dan 6 miljoen moslims als kunstproject.

Ter onderbouwing schreef de auteur: “Kunst is immers een goede manier om onze gevoelens tot uitdrukking te brengen. En wij haten de Turken nu eenmaal tot kotsen toe! Waarom worden de concentratiekampen dus niet meer opgebouwd? De techniek van vergassing heeft vermoedelijk de afgelopen 70 jaar toch de nodige vooruitgang geboekt?” 

E.J. Bron vertaalde het gehele, onsmakelijke artikel, lees hier. De site van Bron is gewijd aan de "dreigende Eurabisering van onze Westerse beschaving".

Beschaving? Vrijheid van meningsuiting? Islamkritiek? Of benoemen we dit als antisemitisme en islamhaat/islamofobie?

Zie ook:

Het Marokkanendebat: nuance is zoooo jaren '90

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.


 


Meer over antisemitisme, beschaving, ej bron, islamhaat, islamofobie.

Delen: