Amsterdamse politie zet ambassadeurs in tegen etnisch profileren

In opinie op 15-10-2015 | 11:35

De Amsterdamse politie is van plan 'ambassadeurs' in te gaan zetten bij verschillende wijkteams om agenten alerter te maken op etnisch profileren. Dat verklaarde hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg in AT5-programma Het Verhoor. Aalbersberg: 'Het zijn eigen collega's die met een team in gesprek gaan. Ze zitten op drie teams: Flierbosdreef, August Allebeplein en op de Lijnbaansgracht'.

De ambassadeurs moeten ervoor zorgen dat agenten zich meer bewust worden van het fenomeen etnisch profileren. Aalbersberg: 'Het moet intern veilig zijn, we moeten voldoende divers zijn, we kijken naar etnisch profileren en de aanpak van discriminatie in de stad. Die vier horen bij elkaar en staan hoog op de agenda'.

De Amsterdamse politie is al langer bezig kritisch te kijken naar etnisch profileren in de eigen organisatie. In 2012 deed antropoloog Sinan al onderzoek naar etnisch profileren.

Hieronder de uitzending van AT5.

 

Meer over etnisch profileren hier

 

 


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over amsterdam, etnisch profileren.

Delen: