Amsterdam: weg met allochtoon en autochtoon

In opinie op 13-02-2013 | 09:56

Ambtenaren in Amsterdam mogen vanaf vandaag niet meer de woorden 'allochtoon' en 'autochtoon' gebruiken. Die woorden mogen namelijk niet meer gebruikt worden in stukken van de gemeente, zo meldt De Telegraaf.

Het is de bedoeling dat voortaan de afkomst van een persoon wordt vermeld. Bijvoorbeeld Marokkaanse Amsterdammer of Surinaamse Amsterdammer.

De Amsterdamse afdeling van de PvdA liet in september vorig jaar al weten van de woorden 'allochtoon' en 'autochtoon' af te willen. De partij zei toen dat het kwetsende begrippen zijn die mensen uitsluiten. Ook zouden de woorden de lading al lang niet meer dekken.

Stefan de Bruyn van de Amsterdamse VVD, reageerde vervolgens op Republiek Allochtonië. Hij stelt dat het schrappen van het woord allochtoon niets zal oplossen

Meer over het begrip allochtoon hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 

 


Meer over allochtoon, ambtenaren, amsterdam, pvda, vvd.

Delen:

Reacties


rjbeunder - 13/02/2013 14:55

Uh? Palestijnen boos op moslims

hamasbivakPalestijnen hebben het niet makkelijk. U dacht dat wonen in tremorzone Groningen zwaar was, moet u eens een tijdje proberen te bivakkeren als Palestijn in Gaza. Een soort All-In Resort van Murphy's Law. Niet zo slecht als de blanke Palestijnsjaaltjes en Greta Duisenberg willen doen geloven, maar ook niet zo welvarend als de joods PR-lobby het doet voorstaan. Simpel, in een land waar je nog wel eens een raket terug moet koppen, is het niet prettig wonen. Waar Palestijnen tegenwoordig overigens nogal last van hebben, zijn moslims. Nu dacht u natuurlijk te weten dat Palestijnen moslim zijn, allemaal. Klopt ook wel, maar de regeringspartij Hamas is net even wat fanatieker Allah-pijper dan het merendeel van de toch al conservatieve bevolking. Of, zoals Samir Awad van de Universiteit van Bir Zeit het zegt: "Hamas voert in Gaza geleidelijk een islamisering van de samenleving door, wat indruist tegen zijn eerdere beloften. De meeste mensen in Gaza zijn daar tegen. De inwoners zijn al vrij conservatief en ze hebben Hamas niet nodig om hun geloof te dicteren."