Aangifte tegen redactie van GeenStijl in Amsterdam

In opinie door Nourdine Tighadouini op 04-05-2014 | 08:51

Op woensdag 7 mei zal door een groep mensen in Amsterdam aangifte worden gedaan tegen de redactie van de website GeenStijl. Initiatiefnemers van deze actie zijn activist/publicist Frank van der Linde en consultant en blogger Nourdine Tighadouini. Zij schrijven op facebook: "Geenstijl maakt misbruik van de vrijheid van meningsuiting. Het is volstrekt normaal op deze site om allochtonen uit te schelden voor rifaap, zandneger en allerlei andere grievende termen."

Volgens de initiatiefnemers van de aangifte is de vrijheid van meningsuiting een groot goed. "Maar ook artikel 1 van onze grondwet, die stelt dat ‘discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.’ Waar ligt de balans tussen deze twee grondrechten? Volgens ons is de balans in negatieve zin doorgeslagen."

Ze verwijzen op de facebookpagina naar verschillende artikelen op GeenStijl.

Nourdine Tighadouini schreef vorige week een opinieartikel in Het Parool. Hierin riep hij Justitie op de praktijken van Geenstijl tegen het licht te houden.

Geenstijl reageerde 'in stijl' met een scheldkanonnade:Lol. Zotte zandneger wil GeenStijl verbieden. Het stuk begint als volgt: "Och jee, daar hebben we weer zo'n islamitische aandachtshoer uit een ongeletterd apenland waar nationale volkssporten als stenen gooien naar overspelige vrouwen, met je reet omhoog liggen naar de profeet tot je er plekken van op je voorhoofd krijgt, en bestialiteiten met geiten het dagelijks ritme bepalen."

Hierop reageert Nourdine Tighadouini in het Parool als volgt:

"De reactie van GeenStijl is tekenend. Hij is hysterisch, beledigend en suggestief. Desondanks ben ik nog steeds dezelfde mening toegedaan. GeenStijl is een bedrijf, een merk dat verkocht moet worden. Enkel de boodschap van intolerantie en xenofobie vindt gehoor bij de achterban, die gewoonweg een hekel heeft aan alles wat niet zuiver blank is. Niet iedere reaguurder zal voldoen aan dat profiel, maar het is de algemene tendens. Volgens mij is het een kwalijke zaak dat een medium als Geenstijl onbehagen in de samenleving aanwakkert, dat cultiveert en erop inspeelt. In mijn ogen doet GeenStijl zelf huilie huilie. Binnen een uur na plaatsing van mijn stuk op Parool.nl werd gereageerd op de kenmerkende manier. Maar ik eis geen verbod, noch ben ik beledigd. Vanwege die reactie zal ik aangifte doen tegen GeenStijl. Want ik heb het recht om dergelijke woorden te laten toetsen aan de wet. En nee, ik ga niet op een kameel terug naar Marokko. Misschien wel naar Amsterdam, waar ik vandaan kom. Eerst nog een kameel vinden.
Overigens is de redactie van GeenStijl hartelijk welkom om bij mij thuis een bakje koffie te doen. Ik sta namelijk voor rede en nuance, het gesprek. En niet voor haat en onverdraagzaamheid. En ik zet nog goede koffie ook."

Lees ook:

Het facebook-event aangifte tegen GeenStijl

En van dezelfde initiatiefnemers: het Meldpunt GeenStijl

Op Frontaal Naakt over deze kwestie: Een zotte zandneger uit een ongeletterd apenland

Artikelen op dit blog over 'reaguurders'  hier.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen

 


Meer over aangifte, geenstijl, Nourdine Tighadouini, reaguurders.

Delen: