Rabbijn bezoekt As-Soennahmoskee naar aanleiding van dreigbrief

In nieuws door Lody van de Kamp op 09-07-2017 | 10:12

Rabbijn Lody van de Kamp heeft afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan de Haagse As-Soennah moskee. Met zijn bezoek wilde hij de moskeebezoekers een hart onder de riem te steken naar aanleiding van de dreigbrief die de moskee onlangs heeft ontvangen.

De As-Soennah laat op facebook weten dat ze rabbijn Van de Kamp zeer erkentelijk is voor zijn bezoek en steun. 

"Wij hebben met rabbijn van der Kamp gesproken over onze ervaringen van de afgelopen twee weken. Er is veel herkenning in de angst en het gevoel van onveiligheid dat een dergelijk abjecte en laffe dreigbrief teweeg kan brengen. Ook is er gesproken over de rol die maatschappelijke en religieuze organisaties van onderop kunnen spelen om de verbinding en de dialoog in de samenleving te versterken. Onze conclusie is dat angst ons niet uit elkaar zal drijven. In tegendeel, het brengt ons nader tot elkaar. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit ons allemaal krachtiger zal maken."

Ook publiceert As-Soennah een brief die rabbijn van de Kamp voor de achterban van de As-Soennah heeft achtergelaten. Van de Kamp schrijft onder andere:  

"Het is voor velen van u een moeilijke tijd. De recentelijke dreiging aan uw moskee, naast de vreselijke aanslagen elders in onze wereld, geven een grimmig tijdsbeeld weer, die veel angst oproept. Natuurlijk is het zo dat velen zich inspannen om uw en onze veiligheid zo veel mogelijk, met de hulp van de Eeuwige, Zijn naam zij geprezen, te waarborgen. Dat laat echter onverlet dat de angst die aanwezig, niet zomaar kan worden weggenomen.
Vanavond mocht ik een mooi gesprek hebben met uw bestuur. Ik heb geluisterd naar hoe u als bezoekers van de moskee deze periode ervaart. Wij hebben gesproken over wat wij op dit moment voor elkaar kunnen betekenen.
Veiligheid in deze tijden is een moeilijk begrip. Naast alle menselijke inspanningen kunnen wij niets anders doen dan het in de handen van de Eeuwige G’d leggen. Dat hoef ik u niet te vertellen.
Wat wij wel kunnen doen, en daar zullen wij ons insh’Allah de komende periode gezamenlijk voor inspannen, om samen met u ook onze angsten en onzekerheden het hoofd te kunnen bieden. Hoe wij dat gaan doen en met welke middelen, dat proberen wij de komende tijd vorm te geven. Onderhand wens ik uw Imam, uw bestuurders, uw ouderen en uw jongeren heel veel kracht en zegen. Wij vragen dat de G’d van hemel en aarde u deze kracht mag schenken.
Net gevoelens van diep respect.
Een bijzondere groet van vrede, Salaam.

Lody B. van de Kamp
Member of the Strategic Network Radicalisation and Polarisation (SNRP) of the City of Amsterdam"

Uit de reacties op de facebookpagina blijkt dat het bezoek van Van de Kamp bijzonder gewaardeerd wordt en tot veel positieve reacties leidt. 

Zie ook:

Artikelen van Lody van de Kamp op Republiek Allochtonië

Update van lijst met hatecrimes gericht tegen moskeeen 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over as soennah, lody van de kamp, nieuws.

Delen: