Ouders gezocht!

In nieuws op 19-09-2018 | 07:06

Het Verwey-Jonker Instituut voert momenteel een onderzoek uit naar schooladviezen van leerlingen met een migratieachtergrond in het basisonderwijs. Onder migrantengemeenschappen bestaat namelijk het idee dat leerlingen met een migratieachtergrond structureel een lager advies krijgen, terwijl onderzoeken van de Inspectie van het Onderwijs uitwijzen dat dit niet het geval is.

Dit heeft ons aanleiding gegeven om de totstandkoming van het schooladvies vanuit verschillende perspectieven nader te bekijken. Wij hebben al met leerlingen en professionals gesproken over hun ervaringen en zijn nu op zoek naar ouders.

Bent u een ouder met een migratieachtergrond van een kind in groep 8 óf een kind dat onlangs naar de middelbare school is gegaan? Dan zouden wij u graag interviewen.  

Ouders die meer informatie willen of geïnteresseerd zijn in een interview, kunnen mailen naar NHoekstra@verwey-jonker.nl of bellen naar 030-230 3227. Het interview duurt ongeveer een uur en kan plaatsvinden op een locatie en tijdstip naar keuze. Interviews zullen anoniem verwerkt worden.

Wij hopen van u te horen! 

 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email


Meer over onderzoek, oproep.

Delen: