Opnieuw ruiten ingegooid bij Westermoskee

In nieuws door Roemer van Oordt op 05-07-2021 | 19:09

Bij de Westermoskee in Amsterdam zijn gisteren voor de tweede keer in ruim een halfjaar een aantal ruiten moedwillig vernield. Moskeebestuur en moskeegangers maken zich grote zorgen over de veiligheid van de bezoekers en buurtbewoners, blijkt uit een vandaag uitgegeven persbericht.

Uit het persbericht valt op te maken dat op zondag 4 juli jl. een nog onbekende dader rond 20.30 de ruiten van de Westermoskee met een bierfles ingooide.Foto's: Facebookpagina MGNN


De beelden en foto’s zijn gedeeld met de politie. Het lokale moskeebestuur heeft inmiddels aangifte gedaan en het gemeentebestuur is op de hoogte gesteld.

In het persbericht zegt Milli Görus Noord-Nederland (MGNN) - de koepel waar de Westermoskee bij si aangesloten - zich zorgen te maken over het toenemende aantal gerichte acties tegen gebedshuizen, in het bijzonder moskeeën:

Een gebedshuis dient ten alle tijden optimaal beschermd te worden tegen dit soort vernielingen. Toenemende islamhaat en intolerantie laat zijn sporen achter. Wij roepen dan ook zowel het gemeentebestuur als de politiek in Den Haag op om ondubbelzinnig stelling te nemen tegen dit soort haatincidenten. Zolang er geen collectief en sterk tegengeluid is vanuit bestuur en politiek, zullen de daders hun vernielingen politiek en/of ideologisch legitimeren.

Zowel de federatie als de Westermoskee zeggen de maatregelen rondom moskeeveiligheid opnieuw te herzien en zullen aanvullende (fysieke) maatregelen moeten treffen. Fysieke maatregelen zijn volgens MGNN echter niet de oplossing. Daarvoor is in de optiek van de koepel 'een krachtig politiek en maatschappelijk tegengeluid nodig'.


Lees ook: Nieuwe piek in hatecrime tegen moskeeën


Zie hier een overzicht van (gewelddadige) voorvallen bij moskeeën
 

Meer info in de 4e Monitor Moslimdiscriminatie (PDF)

 

Delen: