Laat Lili en Howick blijven: mail de staatssecretaris, het kan nog steeds

In nieuws door redactie op 28-08-2018 | 14:43

De in Nederland opgegroeide kinderen Howick (13) en Lili (12) wonen sinds 2008 in Nederland. De Raad van State oordeelde op vrijdag 24 augustus dat ze mogen worden uitgezet. Een verbazingwekkend besluit omdat de Raad voor de Kinderbescherming oordeelde dat uitzetting niet verantwoord is. Ook is er sprake discriminatie in de zin van artikel 2 van het VN-Kinderrechtenverdrag waarin staat dat kinderen niet mogen worden gediscrimineerd op basis van hun status en evenmin op grond van de status of het handelen van hun ouders.

Veel meer over Lili en Howick bij Defence for Children

Gisteren waren de kinderen te gast in Laat op Eén. Dat is hier terug te kijken. 

Staatssecretaris Harbers kan nog steeds van zijn discretionaire bevoegdheid gebruik maken om alsnog uitzetting te voorkomen. Mail Harbers om hem te vragen te luisteren naar de Raad voor de Kinderbescherming en de kinderen niet uit te zetten. De Goede Zaak coördineert deze actie.

 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email


Meer over howick, kinderpardon, llil.

Delen:

Reacties


Loes Oxener - 31/08/2018 17:03

Laat Howick en Lili blijven