Koosjer restaurant Hacarmel krijgt cameratoezicht na derde incident in korte tijd

In nieuws door Brahim op 02-03-2018 | 12:28

Het koosjer restaurant HaCarmel aan de Amsterdamse Amstelveenseweg is afgelopen nacht opnieuw getroffen door gericht vandalisme. De gemeente heeft hierop besloten dat het restaurant extra bewaking krijgt.

Dat meldt het Parool

Op 7 december vorig jaar werden de ruiten van het restaurant ingeslagen door een gerichte actie van de 29-jarige Syrische vluchteling met Palestijnse roots Saleh A., die volgens omstanders 'Palestina' en 'Allahu akbar' geroepen zou hebben. 

In januari werd een ruit besmeurd met een mengsel van eieren en mayonaise. Ook worden de ramen van HaCarmel volgens eigenaar Sami Bar-on wekelijks bespuugd en krijgt hij vaak anonieme telefoontjes. Hoewel het restaurant vorig jaar ramen kreeg waar niets doorheen zou moeten kunnen, is de nieuwe schade volgens eigenaar aanzienlijk. 

Hoewel de politie volgens De Telegraaf zegt nog geen aanwijzingen te hebben dat er een anti-joods motief achter het vandalisme zit, gaan de eigenaren er met gegronde redenen wel van uit dat er sprake antisemitische daad. „Het is wel duidelijk dat ze ons moeten hebben omdat we Joods zijn, verklaart Daniel Bar-on tegenover De Telegraaf:"Ik ben er klaar mee. Je blijft maar aan de gang. Tegenover ons zit een Italiaan, naast ons een café, maar wij zijn de enige bij wie ze langskomen. De eerste keer kan je denken dat het toeval is. Nu kan je er niet meer omheen.”

Waarnemend burgemeester Van Aartsen heeft toegezegd dat er op korte termijn camera's worden geplaatst die het restaurant "de komende weken" zullen bewaken. Tot die tijd zal er extra gesurveilleerd worden door de politie. 
 


Waardeert u ons werk? U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)


 


Meer over antisemitisme, haatmisdrijf.

Delen:

Reacties


Hans Naaktloper - 03/03/2018 18:54

Alle feiten omtrent deze en voorgaande aanvallen op dit bedrijf wijzen erop dat deze acties gericht zijn tegen israëlische politiek. Ik kan alleen maar concluderen dat schrijver en betrokkenen er belang bij hebben om deze politieke aanvallen te blijven omschrijven als antisemitisme. Een beroep doen op antisemitisme is nog raarder als je bedenkt dat joden allerelei verwijzingen en termen kennen die diegenen buitensluiten die niet joods zijn. Hoe zullen we dát dan noemen? Anti-niet-semitisme?
Door de oorzaak van de aanvallen op een kosher restaurant telkens weg te zetten als antisemitisme hoef je niet te spreken over de fascistische politiek die israël voert op dit moment en die zovele mensen degradeert tot tweederangsburgers, en dát is de ware agenda.

Tegen mensen die zichzelf definiëren als joods, nederlands, islamitisch, argentijns, christelijk, wit, atheïstisch, enz enz. zeg ik: hou alsjeblieft op jezelf of de ander te definiëren langs zulke oppervlakkige maatstaven en concepten. Die definities zijn daden van agressie, want die stellen de één inclusief tegenover de exclusieve ander.
Als ik iemand zichzelf of een ander hoor definiëren langs zulke oppervlakkige uiterlijkheden weet ik dat ik met iemand heb te maken die zich nooit heeft verdiept in wie wij werkelijk zijn, iemand die z'n vereenzelviging de vrije loop laat door zichzelf te identificeren met trivialiteiten.

Wordt u niet goed van voetbalhooligans die met hun domme smoelen allerlei ongearticuleerde kreten de lucht in braken, agressieve uitspattingen die duidelijk maken dat je tot een van de kampen moet behoren. Intelligentere mensen doen precies hetzelfde door zich voor te doen als lid van een gemeenschap op grond van dit of dat, maar dan noemen we het zelfdefiniëring. De oorzaak van al die problemen is uw vereenzelviging met dat wat u niet bent!