Ervaring met stagediscriminatie? Meld het! #ikwildiestage

In nieuws door Fatima  op 24-01-2018 | 19:46

Het vloggersduo Supergaande is samen met het College voor de Rechten van de Mens de campagne ‘#ikwildiestage’ gestart. Ze roepen mbo’ers op zich te laten horen over stagediscriminatie.

Supergaande spreekt met mbo-studenten in een aantal YouTube-vlogs over het belang van gelijke kansen bij het vinden van een stage. “Mbo’ers: Laat je horen over Stagediscriminatie! Neem geen genoegen met minder, ga voor jouw droomstage!” 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat stagediscriminatie in het mbo een groot probleem is.  Mbo-studenten met bijvoorbeeld een niet-Nederlands klinkende naam of een hoofddoek, worden vaker afgewezen voor een stageplaats. Ook laten deze jongeren zich hier nog te weinig over horen. Het College vindt dit een groot gemis. Het zijn immers deze jongeren die hierdoor op een achterstand in hun (latere) loopbaan stuiten. Het College wil daarom samen met deze jongeren werken aan oplossingen tegen ongelijke kansen bij stages.
 
Supergaande en het College voor de Rechten van de Mens roepen mbo’ers op via www.mensenrechten.nl/ikwildiestage hun ervaring te melden. Ook kunnen jongeren via deze link hun interesse kenbaar maken voor de Crew van het College dat het College gaat meehelpen in de strijd tegen stagediscriminatie in het MBO.

Algemene wet gelijke behandeling

Het College ziet toe op de naleving van de Gelijkebehandelingswetgeving. Deze wetgeving bepaalt dat ongelijke kansen vanwege afkomst /religie bij stage verboden is.  Het College oordeelt in individuele gevallen of iemand gediscrimineerd is en werkt in een breder maatschappelijk kader aan oplossingen voor discriminatie en stereotypering op de stage- en arbeidsmarkt.

Bron: College voor de Rechten van de Mens

Meer over de campagne #ikwildiestage en stagediscriminatie melden

 

Zie ook:

Discriminatie op MBO-stagemarkt wordt weijnig opgemerkt

Waardeert u ons werk? U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren


Meer over college voor de rechten van de mens, discriminatie, stage, stagediscriminatie, supergaande.

Delen: