Euh...Nederlandse moslims nemen geen afstand? Kijkt u even mee?

In missers op 21-08-2014 | 20:46

'Moslims nemen nooit afstand van terreur' klinkt het steeds weer.

Degenen die dat blijven beweren, lijken of last te hebben van hun ogen of oren, of ze nemen selectief waar of ze zijn kwaadaardig.

Want los van de vraag of het geen volstrekt achterhaalde wijze van groepsdenken is om individuele moslims collectief aan te spreken op het wangedrag van extremisten elders, ....er wordt WEL massaal afstand genomen.

Zo heeft vandaag het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) waarbij de meeste islamitische koepels zijn aangesloten - opnieuw - een verklaring uitgegeven waarin het samenwerkingsverband van koepelorganisaties in duidelijke taal afstand neemt van de "onmenselijke praktijken van ISIS". 

Het CMO schrijft onder andere: "We veroordelen deze terreurdaden. ​D​e moslimgemeenschap voelt zich absoluut niet verbonden met dit soort praktijken.(..) Het is tevens beschamend om te zien dat ​sommige ​moslimjongeren in verschillende demonstraties en optochten in Nederland ​sympathiseren met​ ​ISIS​. W​ij interpreteren deze rebelse uitingen in het licht van maatschappelijke ontevredenheid​ over de eigen positie​. Deze jongeren zijn​ zich​ veelal niet bewust van het kwaad waarmee zij zich associëren. De Nederlandse moslimgemeenschap moet als eerste haar verantwoordelijkheid nemen, waakzaam en alert zijn op ​jongeren die dreigen af te glijden. Tevens moet​en wij met zijn allen de​ krachten bundelen ​om tot een integrale en preventieve aanpak ​te komen ​om radicalisering onder moslimjongeren tegen te gaan.​" 

Het is niet de eerste keer dat een moslim, een islamitische organisatie of organisatie van etnische minderheden afstand neemt van extremisme. Eerder verscheen, bijvoorbeeld, op dit blog::

En in het buitenland?

Kijk daarvoor maar naar dit artikel op joop.nl  of lees de verklaring van meer dan 100 moslimgeleerden .

Meer en ook recentere artikelen over afstand nemen hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over afstand nemen, extremisme, geweld, isis, islam, islamdebat, mediamisser, mediamissers, moslims, terreur.

Delen:

Reacties


Ria de Wit - 02/09/2014 14:09

goh, (of voor jullie allah), is het afstand nemen van isis het enige wat er toe doet? de hele islamitische systeem is doordrenkt met een grondhouding van uitsluiting, segregatie, intolerantie tegen alles dat niet-moslim is.
Na jaren en jaren en jaren lastig te zijn gevallen door gedrag van (voornamelijk) Marokkanen die spugen, slissen, dreigen, geweld gebruiken, meisjes verkrachten, homo's in elk aar slaan en moslimmeisjes die geen hoofddoek dragen dreigen), heeft de Nederlandse maatschappij genoeg van dit op de islam gegrond gedrag.
Er moet dus wel wat meer komen dan afstand nemen van isis.

Leonie - 26/08/2014 11:46

Hier staat het statement online:

http://www.nieuwwij.nl/nieuws/moslimorganisaties-veroordelen-terreurdaden-van-isis/

Frans Groenendijk - 25/08/2014 13:03

Heel graag.

redactie - 24/08/2014 14:44

We hebben het persbericht van het CMO per mail ontvangen en weten niet of het ook ergens online staat. We kunnen het desgewenst aan u doorsturen.

F.A.Groenendijk - 24/08/2014 01:22

Waar is de link naar het CMO bericht?