Boze Marokkanen? Daar plaatst dagblad Spits een foto van baardmannen bij

In missers op 09-12-2010 | 22:38

Dagblad Spits plaatste deze week een artikel over Centrum voor Informatie en Documentatie Marokko dat Bolkestein stemmingmakerij verweet. Bolkestein adviseerde orthodoxe joden naar Amerika of Israël te emigreren vanwege toenemend antisemitisme.

Maar waarom plaatste Spits bij het artikel een foto van demonstrerende Pakistanen? De gegevens van de foto bleken gemakkelijk te achterhalen, zo laat een attente Martijn Kleppe weten op het blog Photoq.nl.

De foto is volgens het ANP  genomen tijdens een demonstratie op 23 november in Lahore tegen Asia Bibi, een 45-jarige christelijke vrouw die was veroordeeld voor godslastering. Fotograaf was Arif Ali en de titel van de foto is ‘Pakistan-Religion-Protest’

Kleppe schrijft: "Ik ben echter benieuwd hoe de redacteur van Spits te werk is gegaan…Iemand vermoedens? Ik wel. Het onderbouwt in ieder geval de stelling van Joris Luyendijk dat de ‘boze baarden’ de overhand hebben op foto’s over de Islamitische wereld."

In 2009 plaatste Spits bij een artikel over drie mannen die in Iran werden opgehangen een foto van een biddende Mohammed Cheppih in de Poldermoskee.

Link naar het artikel in Spits, hier

Meer media hier en mediamissers hier


Meer over islam en media, martijn kleppe, media, mediamisser, mediamissers, mohammed cheppih, photoq, spits.

Delen:

Reacties


Bernadette de Wit - 13/12/2010 16:09

KLeine moeite om bij Hollandse Hoogte een stel boze in NL verblijvende moslims te vinden. Ik herinner me nog de pro-Palestijnse demonstraties waar Hamas, Hamas, joden aan het gas, werd geroepen.

Maar de overeenkomst is misschien groter dan het verschil in land: joden en christenen zijn beiden dhimmi's en nemen volgens de sharia een tweederangs positie in.

JOris Luyendijk is een jihaad-ontkenner. Ik beweer niet dat dit strafbaar gesteld moet worden, zoals bij Holkocaustontkenning, maar wie na de dagelijkse stroom geweld gepleegd door moslims in naam van de islam (meestal triest genoeg tegen andere moslims, neem de bedreiging van de Ahmadiyya) nog steeds doet alsof hij gek is, die neem ik niet meer serieus.

Anders dan Antoine Berben zie ik geen direct verband tussen Cheppih en het ophangen van ik neem aan ongelovige - mannen in Iran. Daar had de fotoredactie beter een portret van de jammerlijk ontslagen grote weg- en waterbouwkundige Tariq Ramadan kunnen plaatsen, die immers pleitte voor een "moratorium" op steniging.
En dat betekent dat je steniging, en wellicht ook niet ophanging, niet ten principale afwijst.

Bouziki - 13/12/2010 09:29

@ Antoine Berben
Het zou ook een keertje leuk zijn om bij de kop
" NS ZIT VERLEGEN OM ZITPLAATSEN !!!! "
een foto te plaatsen van overvolle veewagons met Joden die afgevoerd worden.
Ik hoop dat u dan ook de foto ondergeschikt vind t.a.v het artikel.
Het is ooit begonnen vanuit Hollywood en het heeft een vertekend beeld gecreeerd door de jaren heen.

Antoine Berben - 10/12/2010 15:45

In een kort interview in de Pers van heden laat BOLKESTEIN optekenen dat hij toch vooral doelde op de haat die een hem bekende Joodse familie moest ondervinden van een of meerdere islamitische families en dat lijkt toch echt te zijn waarover het nu gaat. Een discussie omtrent welke foto nu bijgeplaatst werd lijkt me in dit opzicht toch ondergeschikt te zijn. Wel kan ik me voorstellen dat de hier aangehaalde kwestie omtrent de foto van CHEPPIH wel zinvol is geweest.