Aandacht voor moslimhaat overdreven? Kijkt u even mee?

In feiten op 03-01-2015 | 09:17

Op Republiek Allochtonië besteden we sinds een half jaar extra aandacht aan moslimhaat. In 2015 gaan we dat intensiveren.

Sommigen vinden deze aandacht overdreven of beweren dat hiermee de 'islamcritici monddood' worden gemaakt. Op het blog moslimhaat.tumblr.com is na een paar uur googelen al een bonte verzameling van haatuitingen aangelegd. Met 'islamkritiek' heeft dit nog maar weinig te maken.

Het blog http://moslimhaat.tumblr.com/ wordt onderhouden vanaf twitteraccount @meerliefde. In augustus en september, in de aanloop van de anti-moslimdemonstratie van Pro Patria in de Schilderswijk, werden binnen enkele uren vele oproepen tot geweld tegen moslims gevonden.

Gisteren heeft @meerliefde de draad weer opgepakt. Aanleiding was het bericht op joop.nl dat op een facebookpagina van PVV-fans werd opgeroepen moskeeen in brand te steken. Hierop vroeg PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch aan het OM om stappen te ondernemen. Dit bericht leidde, zo ontdekte @meerliefde, tot nog meer oproepen tot geweld tegen moskeeen en moslims.

Op het blog moslimhaat.tumblr.com/ zijn diverse oproepen tot geweld te vinden. Hieronder ziet u er enkele:

 

 

 

 

Meer op moslimhaat.tumblr.com

Geweld tegen moskeeen
Twee weken geleden maakte onderzoekster Ineke van der Valk bekend dat van de naar schatting 475 moskeeën in Nederland in ieder geval 174 moskeeën (minimaal 37% van het totaal) in de afgelopen 10 jaar te maken hebben gehad met één of vaak meerdere ‘incidenten’. Deze week werd bekend dat het voor veel moskeeen moeilijk is een verzekering te vinden

Op Republiek Allochtonië houden we sinds 2010 een lijst bij met incidenten die bij ons bekend zijn. Zie de laatste update hier.

Verder weten we dat:

Het bagatelliseren van moslimhaat en moslimdiscriminatie is volstrekt ongepast, net zoals het bagatelliseren van antisemitisme ongepast is. Het heeft ook weinig meer met 'islamkritiek' te maken. Het gaat om vormen van haat, discriminatie en uitsluiting, die in strijd met onze (grond)wet zijn.

Dat is de reden dat we op Republiek Allochtonië in 2015 extra aandacht zullen blijven besteden aan moslimhaat. Dat doen we in samenwerking met verschillende partners, waaronder @meerliefde

Reacties in de vorm van een artikel of voorbeelden van moslimhaat/moslimdiscriminatie zijn van harte welkom. Mail ons: info@republiekallochtonie.nl

P.S. Voordat we het verwijt van selectieve verontwaardiging krijgen: we besteden op dit blog ook veel aandacht aan antsemitisme en radicalisering van moslims. 

Meer over moslimhaat op Republiek Allochtonie hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!   

 


Meer over factcheck, marcouch, meerliefde, moslimhaat.

Delen:

Reacties


Roel du Pree - 12/02/2015 01:14

Een oud spreekwoord dat over "zaaien" en öogsten" gaat..

http://www.thereligionofpeace.com/Pages/Quran-Hate.htm

Tim - 08/01/2015 17:42

Misschien zouden jullie meer bereiken als jullie alle geweld uit naam van Allah en/of de Islam (dus geweld voor en tegen) in beeld zouden brengen. Zoals anderen ook opmerken.

Koen Vermeiren - 07/01/2015 16:39

Ik vroeg daarstraks al of u ook 'even meekijkt'. Blijkbaar liever niet.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150107_01461502

Koen Vermeiren - 06/01/2015 15:41

Misschien moet u ook eens een website wijden aan de vele bedreigingen die door moslims tegen 'ongelovige' westerlingen worden geuit (verdrinken, neerschieten, van een gebouw gooien, omverrijden...). Of zijn die misschien minder erg?

NumoQuest® - 06/01/2015 08:50

Ik ben het met u eens dat u en ik tegen dit soort zaken op moeten staan. Maar..... Ik sta ook op als mensen in Nederland, uit naam van Islam, burgers in Nederland anders zien, uitsluiten, discrimineen, voor welke reden (bedacht) dan ook.

Hier in Nederland bestaat gelijkheid. Wees dan ook zo dit helder en ondubbelzinnig uit te spreken en een ieder binnen uw geloofsgroep die Nederlanders als anders bestempeld of behandeld, het probleem mede in stand houd.


Klaas Vos - 05/01/2015 21:03

Goeie zaak om de aandacht te vestigen op dat soort scheldpartijen. En het geeft te denken dat er zo weinig zaken worden opgelost, als het gaat om geweld tegen moskeeën.