'Verwilderisering' gaat in Nederland veel sneller dan 'islamisering'

In achtergronden door Ewoud Butter op 11-06-2010 | 10:08

Het moet een geruststellende gedachte zijn voor degenen die zich zorgen maken over de islamisering van Nederland: het aantal PVV-stemmers in Nederland (1,5 miljoen) ligt nu al hoger dan het aantal moslims dat in 2050 in Nederland (1,3 miljoen) zal wonen.

Volgens het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) zal in 2050 7,6% van de Nederlandse bevolking moslim zijn. In totaal gaat het dan om 1.339 duizend moslims, 432 duizend meer dan in 2009. Het aantal moslims groeit door immigratie (eerste generatie) en geboorte (tweede generatie). Het NIDI heeft in dit scenario geen rekening gehouden met factoren als geloofsafval en bekeringen. Hieronder een grafiek die afkomstig is uit het factbook Moslims in Nederland van Forum.

Hierbij moet worden aangemerkt dat het moslims waarschijnlijk nooit zal lukken één machtsblok te vormen. Terwijl PVV-stemmers worden vertegenwoordigd door 1 partij met 1 leider, zijn moslims in Nederland verdeeld over vele denominaties en etnisch-culturele groepen die het maar niet lukt samen te werken in een overlegorgaan, omroep, laat staan in politieke partijen.

De Limburgers die voorheen Godvrezend en tegenwoordig islamvrezend zijn, hoeven zich helemaal geen zorgen te maken: in de provincie waar 3,5% van de bevolking moslim is, heeft ruim 25% van de kiezers PVV gestemd.

Zie ook: artikelen over islamisering hier of  in archief allochtonenweblog

Ook verschenen op het weblog van Ewoud Butter


Meer over ewoud butter, islamisering, limburg, onderzoek, pvv.

Delen:

Reacties


jan - 15/03/2013 11:29

De meeste (het overgrote deel) van de PVV-stemmers zijn niet crimineel of werkschuw en parasiteren niet op onze maatschappij; ze hebben geen haat jegens onze maatschappij en onze Joden en Christenen en homo's enz. enz. enz. Bij moslims in NL is het precies andersom!
Mensen, kijk wat minder naar P&W en dat soort programma's en lees wat meer op internet ipv al die linkse media in NL.

Gert-Jan - 14/04/2012 17:03

Percentage moslims groeit van 6% naar 8%. Je punt is verder???

keesjemaduraatje - 11/06/2010 12:28

het gaat ook om percentage van de bevolking. Terwijl de moslimpopulatie nog groeit, krimpt het aandeel van de oorspronkelijke bevolking