Ruim tweederde van de Nederlanders vindt komst AZC geen probleem

In achtergronden op 21-12-2015 | 13:56

Ruim 70% van de Nederlanders vindt de komst van een asielzoekerscentrum in hun gemeente acceptabel. Eén op de vijf Nederlanders (21 procent) is hoe dan ook tegen de komst van een azc. Dat blijkt uit een peiling onder ruim 3300 Nederlanders door onderzoeksbureau I&O Research.

42 procent van de ondervraagden accepteert sowieso een azc in de eigen gemeente sowieso en 29 procent verbindt daaraan voorwaarden - bijvoorbeeld dat het aantal asielzoekers in verhouding moet zijn met het inwoneraantal van hun stad of dorp. 

De helft van de Nederlanders verwacht dat een asielzoekerscentrum overlast met zich zal meebrengen. In de praktijk blijkt dat reuze mee te vallen: van de ondervraagden die nu al een azc in de buurt hebben staan, ervaart 15 procent overlast.

Zeven op de tien inwoners, die in de directe omgeving van een opvanglocatie wonen, zeggen wel dat er geen mogelijkheid was tot inspraak bij de komst van een centrum. Bijna de helft van de omwonenden denkt dat het azc er hoe dan ook was gekomen, ook al zou er wel inspraak zijn geweest.
 

Bron: NOS

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over asielzoekers, immigranten, immigratie, onderzoek, vluchtelingen.

Delen: